Food & Drinks

Dit is hoeveel alcohol er werkelijk in alcoholvrij bier zit

hoeveel-alcohol-alcoholvrij-bier

Voor iedereen die niet bekend is met alcoholvrij bier, klinkt deze vraag misschien als een raadsel. Toch bevatten de meeste biertjes die worden aangeduid als alcoholvrij, wel een beetje alcohol. Deze aantallen verschillen over het algemeen per land. Maar ook producten waar we dagelijks mee te maken hebben bevatten soms alcohol. Daar later meer over, eerst dit:

Hoeveel alcohol zit er in alcoholvrij bier?

De reden waarom alcoholvrij bier toch alcohol kan bevatten komt in principe door wetgeving. Hoe vreemd het misschien ook klinkt – als je onder een bepaald percentage alcohol zit mag het zodanig als alcoholvrij bestempeld worden. In de Verenigde Staten ligt dat aantal bijvoorbeeld op 0,5%, terwijl het in het Verenigd Koninkrijk op 0,05% ligt.

Voor alle in Nederland gebrouwen alcoholvrij biertjes zijn volgens de Nederlandse Brouwers de volgende regels van toepassing: “Volgens de Nederlandse wetgeving mag je bier alcoholvrij of malt noemen als er maximaal 0,1% alcohol in zit. Dit is vergelijkbaar met een rijpe banaan. In vruchtensap mag zelfs nog 0,5% alcohol zitten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heineken (@heineken)

Alcohol in dagelijkse producten

Dat lees je goed. Een rijpe banaan, net als vruchtensap bevat een percentage alcohol. Dat geldt overigens voor meer producten in ons dagelijks leven. Er is in sommige gevallen zelfs alcohol aangetroffen in bepaalde merken hamburgerbroodjes. Of dat onderzoek is Nederland heeft plaatsgevonden, valt echter te betwijfelen.

Dat betekent overigens niet dat je nu naar de winkel moet rennen om dronken te worden van bananen. De hoeveelheden die zijn aangetroffen zijn lang niet genoeg om ook maar een beetje aangeschoten te raken. Voor de echte dronk kan je in dat geval beter whisky drinken of authentieke tequila nuttigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heineken (@heineken)

Nog meer feitjes over alcohol

Over alcohol gesproken – buiten het feit dat je van alcohol vaker moet plassen, is het ook zo dat hoe ouder je wordt, hoe erger de katers worden. Genoeg reden dus om wat verantwoordelijker om te gaan over wat je precies op een avond drinkt. Van deze drankjes zijn de katers het minst erg.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!