Tech

Hersenimplantaten Elon Musk mogen officieel getest worden op mensen

hersenimplantaten-neuralink-elon-musk

Elon Musk’s Neuralink heeft officieel groen licht gekregen van de Amerikaanse FDA om hersenimplantaten op mensen te testen. Het bedrijf heeft hun hersenchips in het verleden al getest op dieren, en met resultaat. Hoewel het eerst niet waarschijnlijk leek dat er menselijke tests zouden komen op dit technologische hoogstandje, lijkt het nu toch te gaan gebeuren.

Hersenimplantaten testen op mensen

In een tweet kondigde Neuralink aan dat ze toestemming hebben gekregen van de FDA voor hun eerste klinische studie bij mensen. Als je denkt dat dit betekent dat er binnenkort cyborgs zullen rondlopen, heb je het mis. De prototypes van Neuralink zijn slechts zo groot als een munt. De implantaten worden geplaatst door een chirurgische robot die een stukje van je schedel vervangt door een Neuralink-schijf.

Vervolgens worden er draden strategisch in je hersenen gestoken. Maar maak je geen zorgen, Elon Musk verzekerde ons dat het allemaal heel comfortabel is Hij zei hierover: “Het past eigenlijk best goed in je schedel. Het zou onder je haar kunnen zitten en je zou het niet eens weten.” Geweldig, nu kunnen we onze hersenactiviteit registreren en de informatie draadloos naar onze smartphones sturen. Hoe zal dit in de toekomst eruit gaan zien?

Academici en deskundigen blijven voorzicht

Neuralink heeft de technologie al getest op apen en varkens. Ze hebben onder andere laten zien hoe de dieren eenvoudige videogames ‘speelden’ en een cursor op een scherm konden laten bewegen met behulp van hun Neuralink-implantaat. Heel indrukwekkend als je het ons vraagt. Toch betekenen deze ontwikkelingen echter niet dat iedereen tevreden is met de huidige gang van zaken.

Zullen we binnenkort games kunnen gaan streamen met ons brein, of onze e-mails beantwoorden met een knipper van onze ogen? Deskundigen en academici blijven voorzichtig met de visie van Musk over het samensmelten van onze geesten met supercomputers. Ze zeggen dat we misschien niet moeten proberen AI bij te houden, maar gewoon moeten genieten van ons menselijk brein zonder extra apparaten.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!