Sports

Hasbulla Magomedov tekent vijfjarig contract bij UFC

hasbulla magomedov

De 20-jarige internetsensatie Hasbulla Magomedov is het levende bewijs dat kleine mensen ergens groot in kunnen zijn. Magomedov tekende onlangs een contract voor vijf jaar bij vechtsportorganisatie UFC. De aanleiding voor het contract komt waarschijnlijk voort uit het feit dat hij mateloos populair is geworden door zijn vechtfilmpjes, waarin hij zich als een miniversie van UFC-legende Khabib Nurmagomedov profileert.

Internetsensatie met een groeistoornis

Hasbulla Magomedov is 20 jaar, maar ziet eruit als een kind van 5. Hij is geboren met een groeistoornis, maar dat heeft zijn grootse ambities niet in de weg gezeten. Hij is een internetsensatie met miljoenen volgers, waaronder zijn idool Khabib Nurmagomedov, die regelmatig met de UFC-vechter op de foto gaat. Hierom wordt hij ook wel de ‘mini-Khabib’ genoemd. Nu is dus bekend geworden dan hij een 5-jarig contract bij UFC heeft getekend.

Met een lengte van 101 centimeter is het onwaarschijnlijk dat hij daadwerkelijk de ring ingaat om te vechten. UFC zal hem naar verwachting inzetten als marketing- en promotiemateriaal. Magomedov reageerde met “ik maak hem kapot” toen hem werd gevraagd over zijn verbale ruzie op social-media met Conor McGregor. Hij benoemde hierbij ‘zijn broer Khabib’.

Hasbulla Magomedov wil Conor McGregor slopen

“Mijn broer vernederde hem eerder al, en ik heb nog een eitje te pellen met hem, dus nu is het aan mij” aldus Hasbulla. Hij heeft geen ervaring als MMA-vechter, maar hij is wel al omarmd door vele vechters. Nadat UFC-voorzitter Dana White hem een contract gaf is zijn populariteit alleen maar gestegen. Zou een gevecht tussen hem en Mark Zuckerberg een optie zijn?

Ook financieel gaat het de kleine Hasbulla voor de wind. Hij pronkt op social-media graag met zijn rijkdom. Hij heeft 3,6 miljoen volgers op Instagram, en nog meer volgers op TikTok, en dat levert hem een vermogen op. Hoeveel salaris Magomedov van UFC gaat ontvangen is niet bekendgemaakt, maar hij zal er naar alle waarschijnlijkheid financieel aardig op vooruit gaan.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!