Entertainment

Hardcore Never Dies: streamingdatum van keiharde gabberfilm bekend

hardcore-never-dies-amazon-prime
Foto: YouTube

De Nederlandse gabberscene was in de jaren negentig op zijn absolute top. Het straatbeeld werd gedomineerd door Nike Air Max, kale koppen, Australian-trainingspakken en heel veel drugs. De film ‘Hardcore Never Dies’ bevat al deze iconische elementen en draait vanaf november in de Nederlandse bioscopen. Het is ook al bekend wanneer deze gabber film is te streamen, want Amazon Prime heeft onverwacht de releasedatum onthuld.

De iconische gabberscene

Regisseur Jim Taihuttu heeft weer een keiharde knaller van een film in de startblokken staan. We kennen Taihuttu van de films Rabat en Wolf, die beiden een mega-succes waren. Dit keer neemt hij de kijkers mee naar de jaren negentig van de twintigste eeuw, toen de gabberscene op zijn toppunt was. Deze subcultuur werd gekenmerkt door gabbermuziek en de bijbehorende gabbers, die waren te herkennen aan hun kale koppen, trainingspakken en bomberjacks.

Een ander kenmerkend onderdeel uit die periode was de opkomst van de xtc-pil. De pillen waren in die tijd niet aan te slepen en werden massaal verkocht op feesten. Grote dealers exporteerde de drugs naar het buitenland, waar de xtc-pil met open armen werd ontvangen. De keerzijde van deze keiharde wereld is terug te zien in de film Hardcore Never Dies, waarin Jim Taihuttu op geniale wijze de gevaren en valkuilen van de drugshandel in de gabberscene weet weer te geven.

hardcore-never-dies-amazon-prima

Hardcore Never Dies

In de film volgen we de 17-jarige Michael, een muzikaal talent die droomt van een toekomst als succesvol pianist. Als hij met enige moeite de selectieprocedure van het conservatorium weet te halen, lijkt zijn droom werkelijkheid te worden, totdat zijn broer Danny hem introduceert in de Rotterdamse gabberscene. Van rustige pianomuziek is geen sprake, Michael maakt kennis met keiharde beats, broederschap en drugs.

Michael raakt betrokken bij de pillenhandel van Danny, die steeds grotere proporties aan begint te nemen. Op het moment dat zijn broer overstapt naar cocaïnehandel beginnen de problemen. Ze worden steeds dieper in het criminele circuit gezogen, totdat er geen weg meer terug is. Danny raakt steeds meer de controle kwijt, waarna de twee broers op een gegeven moment moeten vechten voor hun leven.

hardcore-never-dies-amazon-prima

Releasedatum op Amazon Prime

Regisseur Jim Taihuttu is geen onbekende in de wereld van de keiharde beats. Hij is naast filmmaker ook onderdeel van DJ-act Yellow Claw. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Joes Brauers, Jim Deddes en Rosa Stil. De opnamen werden onder andere gemaakt in Rotterdam, Helmond en Landsmeer. Deze drie steden stonden in de jaren negentig bekend als echte ‘gabbersteden’. Sommige opnamen werden in België gemaakt.

Hardcore Never Dies draait vanaf 9 november in de bioscopen. Amazon Prime heeft echter tegen alle verwachtingen in de releasedatum bekendgemaakt waarop de film op de dienst is te streamen. Dat zal op 8 december zijn. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog, want de films van Jim Taihuttu zijn tot nu toe allemaal een succes. We moeten er nog even op wachten, maar we kunnen alvast genieten van de trailer die onlangs is uitgebracht.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!