Life & Health

Halloween vieren in het buitenland? Dit zijn de 4 leukste plekken

Halloween vieren in het buitenland Dit zijn de 4 leukste plekken

Heb jij alle Halloween feestjes in Nederland al wel een keer gehad of lijkt het je leuk om het een keer in het buitenland te vieren? In de landen om ons heen weten ze wel hoe ze Halloween moeten vieren. Dit zijn de vier leukste en engste plekken buiten Nederland. Lees en huiver…

1. Helsinki, Finland

In Helsinki kan je je lol op want hier vieren ze niet slechts één dag Halloween, maar wel een hele week! Vanaf 31 oktober kan je elke nacht hard feesten in toffe nachtclubs in de wijk Lappeenranta. Zo’n beetje iedereen is hier verkleed als een creep. Vergeet dus vooral niet om je Halloween outfit in te pakken. Zoek je ook nog een enge slaapplek? Ga dan naar Hotelli Seurahuone. Veel slapen zal je hier waarschijnlijk niet, want het schijnt er ‘s nachts te spoken.

2. Día de los Muertos, Mexico

Het is een eindje vliegen, maar wel heel gaaf om bij te zijn. Tijdens Día de los Muertos vieren ze in Mexico ‘de dag van de doden’. Volgens een eeuwenoude Mexicaanse traditie keren op deze dag de doden terug op aarde. De graven van de doden worden schoongemaakt en versierd. De bezoekers dossen zich uit in vrolijk gekleurde kleding, witte schmink op hun gezichten en maskers. Het ziet er allemaal heel spectaculair uit.

3. Frankenstein kasteel, Darmstadt, Duitsland

Ben je niet bang uitgevallen? Breng dan een bezoekje aan het Frankenstein kasteel in Darmstadt. Deze duistere ruïne wordt tijdens Halloween omgetoverd in een huiveringwekkend horror kasteel met een spookachtig decor. Je wordt er belaagd door 99 ‘levende’ zombies, heksen, monsters, vampieren en ander eng gespuis. Ook zie je hier de plek waar het gruwelijke monster van Frankenstein is geboren…

4. Dublin, Ierland

Tijdens Halloween is Dublin the place to be. De hele Ierse hoofdstad wordt versierd. Van etalageramen met spinnenwebben en pompoen-lampen, tot verklede vampiers en heksen die door de straten lopen.

Er zijn verschillende feesten en festivals. Het bekendste is het Bram Stoker festival. Tijdens dit festival draait alles om uber creep Dracula. Iedereen is verkleed in verschillende thema’s, van – hoe kan het ook anders – vampier Dracula tot Victoriaanse figuren en heksen. Een ander leuk festival is die in Marsh’s Library. In deze eeuwenoude bibliotheek worden ‘s nachts rondleidingen gegeven met kaarslicht en griezelig gezang. Misschien zie je in het duister wel de geest van de oorspronkelijke oprichter van de bibliotheek… Durf jij het aan?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!