Tech

Nieuwe GTA 6 leaks: WhatsApp-functie, paaldansen en storlyline-preview

gta-6-leaks-paaldansers-whatsapp-storyline
Foto: Rockstar Games

In september of oktober wordt er verwacht dat we meer te weten gaan komen over de releasedatum van GTA 6. De voorpret is enorm en omdat fans al 10 jaar moeten wachten, wordt er al hevig gespeculeerd over de storyline. Ook komen er zo nu en dan sneak peaks van de langverwachte game online te staan. Ook nu zijn er weer nieuwe beelden gelekt van de storyline.

Eerder gelekte beelden GTA 6

Eerder werden al beelden gelekt over de politie die een stuk slimmer lijkt te zijn in het nieuwe spel. Heb je even geen zin in een missie? Dan ga je de politie sarren en zoveel mogelijk ‘sterren’ verzamelen. Je kunt dus niet meer even je auto over laten spuiten en je vervolgens onherkenbaar wanen. Vervolgens zal je je een weg moeten banen door het nog realistischer rijverkeer. Rockstar Games heeft namelijk het verkeer met behulp van AI en mega veel datapunten levensecht weten te maken.

De politie zal ook tactische achtervolgingen leiden en niet simpel achter je aan blijven rijden. Zo zullen ze uit het niets verschijnen en zullen ze eerst het gebied omsingelen waar jij de uber crimineel aan het uithangen bent. Tijdens het insluiten zul je ook niet direct beschoten worden, maar heb je tijd om je over te geven. Doe je dit niet en open je het vuur, dan kun je kogels terug verwachten.

GTA-6-politie-upgrade

Paaldansen en levendige NPC’s

Beelden van leaks worden vaak zo snel mogelijk verwijderd, maar als je er snel bij bent heb je het al gezien. Zo was er onlangs een glimp van de nieuwe storyline te zien. Hierin zagen we een mannelijk personage door een nachtclub bewegen. Op de beelden waren paaldanseressen zichtbaar, maar niet zijn vermoedelijke vrouwelijke mede-hoofdpersonage. Of de nachtclub daadwerkelijk terug gaat komen is na deze leak nog de vraag.

Het mannelijke personage doet vermoeden dat we zitten te kijken naar één van de missies in het spel. Zo krijgen de GTA-fans een glimp te zien van de storyline van de game. De overige personages in dit shot zijn met elkaar in gesprek en dat laat de geruchten aanwakkeren dat NPC’s (computergestuurde personages) een meer levendigere rol krijgen dan in voorgaande edities. Ze worden meer en meer onderdeel van de wereld waarin de hoofdpersoon zich beweegt.

Er zijn weer nieuwe sneak previews opgedoken van GTA 6

In GTA 6 kun je WhatsAppen

De personages in GTA 6 gaan gebruik maken van een chatprogramma wat verdacht veel weg heeft van WhatsApp. Een van de video’s onthult een personage in een stripclub en introduceert het in-game platform genaamd “WhatUp!”. Het gebruik van fictieve namen in het spel is gangbaar voor Rockstar, bekend om humoristische parodieën op real-life fenomenen. Dit is hetzelfde bedrijf dat een overdreven dramatische in-game karakter creëerde als parodie op Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.

Het berichtensysteem verschijnt als een feed aan de rechterkant van het scherm en waarschuwt spelers wanneer ze berichten ontvangen. Er zijn momenten van personages die nieuwe verbindingen lijken te maken in wat op een groepschat lijkt. De volledige functionaliteit van dit systeem binnen het spel is onduidelijk, maar het voegt een extra leuk aspect toe aan de vele gelekte ontwikkelaars clips.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!