Money & Career

Dit zijn de 9 grootste YouTube kanalen van Nederland

Dit zijn de 9 grootste YouTube kanalen van Nederland

We weten allemaal dat artiesten een flink bedrag krijgen voor een optreden. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar het bedrag dat Antoon vangt met een halfuurtje optreden. Tegenwoordig halen veel artiesten hun verdiensten uit het plaatsen van een video op hun YouTube kanaal. De ene YouTuber verdient zijn geld met game video’s, de ander met make-up tutorials en weer een andere met uitdagende opdrachten. Wat zijn de grootste Nederlandse YouTube kanalen en hoeveel abonnees hebben ze? Wij zochten het voor je uit!

Dit zijn de grootste YouTube kanalen in Nederland

Inmiddels zijn er meer dan 100 Nederlandse YouTube kanalen met meer dan 1 miljoen abonnees. Het salaris met zoals views is ook niet mis. Over het vermogen van YouTuber Kwebbelkop kun je bijvoorbeeld ook uren praten. De YouTube kanalen voor gamers worden dus goed bekeken, maar ook van DJ’s en vloggers. Niet alle Nederlanders kanalen zijn ook Nederlandstalig. Hieronder een lijstje van de 9 grootste Nederlands YouTube kanalen uit 2022.

9. Meisje Djamila

In 2011 begon Djamila al met het plaatsen van haar eigen geschreven liedjes op Youtube. Ze begeleid zichzelf met de gitaar. Djamila werd razend populair, maar toch groeide ze echt door in 2013 toen ze begon met het testen van producten. Nu heeft ze 1,47 miljoen abonnees op haar kanaal.  Vijf jaar later had ze al 1 miljoen abonnees op haar Youtube kanaal. Inmiddels heeft ze zelf merchandise zoals knutselpakketten en haar eigen parfum.

8. Siv HD

De gamer Robbert van Eijndhoven is de persoon achter het kanaal. Op dit kanaal kun je vooral League of Legends video’s vinden.  Je hoort het commentaar van Robbert terwijl hij de game aan het spelen is, maar kunt ook al zijn handelingen volgen door middel van een webcam. Omdat hij zij video’s in het Engels maakt, heeft hij ook veel volgers internationaal. Met 1,79 miljoen abonnees staat hij op de 8ste plek.

7. Dylan Haegens

Er zit een heel team achter de video’s van het YouTube kanaal van Dylan Haegens met 1,88 miljoen abonnees. Zijn vriendin Marit helpt bijvoorbeeld met de productie en het schrijven van de scripts. Ook heeft hij een cameraman en iemand die zich bezig houdt met de animaties en design.  Op dit YouTube kanaal kun je vooral top 10 lijstjes vinden. Elke week verschijnt er een filmpje en daar haalt hij wel een half miljoen views mee.

6. Stuk TV

Drie vrienden die gewaagde opdrachten uitvoeren die je zelf via stuk.tv kunt indienen. Dat is het concept van Stuk TV. Niets is de drie heren Giel, Thomas en Stefan te gek. Overnachten in de McDonalds, verstoppen in winkels of in 5 maanden cover model worden zijn daar een aantal opdrachten van. Ook kennen we Thomas van Stuk TV natuurlijk van zijn deelname aan de Bachelor. Het YouTube kanaal is goed voor 2,58 miljoen abonnees.

5. Enzo Knol

Deze YouTuber gaat al een tijdje mee. Hij werd razend populair toen hij in één van zijn eerst geplaatste filmpjes in 2014 tijdens een stunt ten val kwam en zijn arm brak. Iedere dag worden er twee video’s op het kanaal van Enzo Knol geplaatst, eentje waarbij je een kijkje krijgt uit zijn dagelijks leven en eentje waarbij hij een gamevideo speelt. Inmiddels heeft hij 2,66 miljoen abonnees. Vaak zijn de video’s van Enzo om te lachen, maar er komen ook wat serieuze onderwerpen in voor zoals pesten of gescheiden ouders.

4. NiceNienke

Dit is wellicht wel het meest bijzondere verhaal uit het lijstje.  De OerHollandse Nienke Helthuis is in Nederland niet zo bekend als vlogger. In Brazilië is dat een ander verhaal, daar is ze ontzettend populair Hoe dit tot stand is gekomen? Per toeval werd ze hier zeer populair toen ze een filmpje “Trying to speak Brazilian Portugese’ online zette.  Ze maakte een reis naar Brazilië en door de video’s die ze daar opnam werd ze nog populairder. Inmiddels heeft ze al bijna 3,4 miljoen abonnees waarvan zo’n 90% uit Brazilië komt. Sommige video’s zijn in het Portugees opgenomen en in andere video’s heeft ze ondertiteling.

3. Nikkie Tutorials

Wie kent haar niet? Je kunt bijna niet meer om haar heen. Ze is in veel televisieprogramma’s te vinden (zat zelfs op de bank bij Ellen), was co-host bij het Songfestival en had 2 jaar geleden haar coming-out. Haar make-up tutorials worden nog steeds heel goed bekeken. Nikkie kwam op het idee om filmpjes te gaan maken toen zij zelf bezig was met het oefenen van het aanbrengen van oogpotlood, na het zien van een ander YouTube filmpje. Dit is een groot succes geworden met 13,9 miljoen abonnees op haar YouTube kanaal.  Met haar Amerikaans accent kun je bijna niet geloven dat ze gewoon uit Nederland komt.

2. Kwebbelkop

We schreven al eerder over het gigantische penthouse van YouTuber Kwebbelkop . Hij gaf een rondleiding door zijn miljoenenpenthouse en dat was zeker niet mis. Als je de prachtige woning ziet, begrijp je dat hij heel veel volgers moet hebben om zo’n woning te kunnen kopen. De naam die achter kwebbelkop schuilt is Jordi van den Bussche. Doordat hij zijn video’s in het Engels maakt heeft een heel groot publiek. Je kent hem van zijn game video’s.  vooral Minecraft en Grand Theft Auto zijn populair. De 100 miljoen views tikte hij al aan  in 2015 en nu zelf 14,9 miljoen abonnees.

1. Jelly


Grappig weetje: Jelle van Vucht (Jelly) was huisgenoot van Kwebbelkop. Die hierboven op nummer 2 staat en ook vaak te zien in zijn video’s. Zo’n 8 jaar geleden is hij zijn eigen kanaal begonnen en is ondertussen met 22,7 miljoen volgers zelfs populairder dan Kwebbelkop. Ze zitten in dezelfde genre want ook Jelly maakt game video’s die hij voorziet van commentaar. Grand Theft Auto zie je vooral vaak in zijn video’s.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!