Entertainment

Nederlandse oorlogsfilm Grenzeloos Verraad vanaf volgende maand te zien

grenzeloos verraad oorlogsfilms

Nederlandse filmmakers zijn geïntrigeerd door oorlogsfilms. Zo heeft ons land een lange historie met het maken van klassiekers die zijn gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog. Grenzeloos Verraad is hier het zoveelste voorbeeld van. De film zal volgende maand verschijnen in Nederlandse bioscopen.

Grenzeloos Verraad

Het gaat in Grenzeloos Verraad over een boerenfamilie uit Drenthe. De familie Wesseling heeft tijdens de oorlog onderdak geboden aan talloze gezinnen. Op een dag wordt het gezin echter gedwongen door de bezetters om een groep Duitse soldaten onderdak te verlenen.

Deze groep soldaten staat onder leiding van ene Ludwig Mengelberg. De man is in Nederland opgegroeid, en kind van een Duitse vader en Nederlandse moeder. Hij heeft aan het front gevochten en kan de verschrikkingen van de oorlog (inclusief zijn eigen vreselijke daden) moeilijk van zich afzetten.

Groot dilemma in oorlogstijd

De familie zit tijdens de aankomst van de Duitsers met een groot dilemma. Want terwijl er Duitse soldaten op bezoek zijn, zit er ook een familie ondergedoken. Wanneer Mengelberg weet krijgt van de onderduikers, lijkt alles in het water te vallen. Maar dan krijgen de dingen ineens een andere wending.

Door Ludwig zijn schuldgevoelens besluit hij hulp te bieden aan zijn landgenoten, wat in de ogen van de Duitsers natuurlijk geldt als hoogverraad. Wanneer de SS wantrouwen krijgt zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

grenzeloos verraad

Nederlandse films

Omdat we nog even moeten wachten tot de releasedatum van Grenzeloos Verraad op 30 maart, kan je gelukkig nog genieten van andere films die Nederland rijk is, denk aan Judas: de bloedstollende serie over het leven van de familie Holleeder.

Of als je alvast in de stemming wil komen voor Grenzeloos Verraad op 30 maart, zijn er genoeg goede Nederlandse films te vinden. De Oost is zo’n oorlogsfilm waarbij wij van begin tot eind op het puntje van onze stoel zaten. Welke ga jij als eerste kijken?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!