Tech

Nintendo repareert gratis jouw Nintendo Switch controllers

gratis-reparatie-nintendo-switch-controllers

Gamebedrijf Nintendo is begonnen met het aanbieden van gratis reparaties voor defecte joysticks voor de Nintendo Switch controllers in verschillende Europese landen. Het maakt hierbij niet uit of je al buiten de garantie periode zit. De reden van de gratis reparaties komt door een berucht defect.

Gratis reparatie Nintendo Switch controllers

Het defect gaat bij de naam ‘Joy-Con-stick drift’, en is een probleem dat sommige Switch-eigenaren hebben ondervonden met een of beide afneembare controllers. Ze hebben gemerkt dat hun Switch bewegingen detecteert, zelfs wanneer ze de thumbstick van de Joy-Con niet aanraken.

Toch zit er nog wel een addertje onder het gras. In de kleine lettertjes zegt Nintendo dat het mogelijk “weigert om reparaties uit te voeren” voor stick drift veroorzaakt door accessoires van derden, maar ook als het is veroorzaakt door onopzettelijke schade – denk aan reparaties door iemand die niet door Nintendo is geautoriseerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Percy (@percyplaysgames)

Joy-Con-stick drift

De problemen met de controllers worden al opgemerkt sinds de release in 2017. Zelf suggereerde het bedrijf zelfs dat het probleem mogelijk nooit écht opgelost kan worden. Deze kwestie heeft geresulteerd in tal van rechtszaken, waaronder een die eerder dit jaar voor de rechtbank verscheen nadat een rechter de kant van Nintendo had gekozen.

Nintendo’s reactie op stick drift heeft de aandacht getrokken van overheidswaakhonden en consumentenrechten groepen. In 2021 riep de Europese Consumentenorganisatie (BEUC) de Europese Commissie nog op om de kwestie te onderzoeken, terwijl een studie van de in het VK gevestigde consumentengroep later ontdekte dat een ontwerpfout stick drift veroorzaakt.

Nieuws op het gebied van technologie

Als je een Nintendo Switch bezit, maar ook last hebt van de ‘Joy-Con-stick drift’, hopen we dat je zo snel mogelijk geholpen wordt met het probleem. Even iets anders, want wist je dat er een vliegende drone bestaat die op afstand rond patrouilleert in je huis? No joke, dit is de Ring Always Home Cam: je persoonlijke ‘waak drone’ in huis

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!