Money & Career

Dit zijn de goedkoopste en duurste supermarkten van Nederland in 2023

goedkoopste-duurste-supermarkten-nederland-2023

Horrorfilms zijn eng, maar niets vergeleken met de kassabon als we hebben afgerekend in de supermarkt. Boodschappen worden alsmaar duurder, en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Steeds meer mensen willen daarom besparen op hun boodschappen. Maar uitzoeken welke supermarkt het goedkoopst is kan nogal een karwei zijn. Gelukkig voor ons heeft Kassa hier onderzoek naar gedaan: Dit zijn de goedkoopste en duurste supermarkten van Nederland in 2023.

Stijgende inflatie zorgt voor hogere prijzen

De reden dat boodschappen zoveel duurder zijn geworden heeft verschillende oorzaken. Naast de energieprijzen zijn de prijzen van grondstoffen door het dak geschoten. Als we dit leggen naast het feit dat supermarkten er alles aan doen om winst te maken, is het niet gek dat de prijzen stijgen.

In 2022 stegen de boodschappen gemiddeld 13%, waarvan sommige producten maar liefst 35% omhoog schoten. Daar komt ook nog eens bovenop dat je steeds vaker minder product krijgt voor je geld. Kassa bezocht zes verschillende supermarkten en kocht daar 27 verschillende artikelen. Denk hierbij aan alledaagse producten als wasmiddel en brood. Ze kozen hierbij steeds de goedkoopste variant.

goedkoopste en duurste supermarkten nederland

De goedkoopste en duurste supermarkten in 2023

Wat blijkt? Dirk verhoogde afgelopen jaar de prijzen gemiddeld met 13,5%, maar kwam alsnog als goedkoopste supermarkt uit de bus. De 27 artikelen die het onderzoeksteam afrekende kwamen op een totaalbedrag van €56,46. De Lidl wist een knappe tweede plaats te bereiken, met € 61,21 voor de 27 boodschappen. Een verschil van min of meer 5 euro.

Maar wat was de duurste supermarkt? Opmerkelijk genoeg was de Aldi de duurste supermarkt, met een totaalprijs van €66,46 voor de 27 boodschappen. Het verschil bedroeg € 1,10, een aanzienlijk verschil ten opzichte van de eerste en tweede plaats. Albert Heijn komt op de derde plaats met €64,84. Als we alle bedragen tegen elkaar opwegen is het verschil tussen de goedkoopste en duurste supermarkt tien euro.

Hoewel dit voor sommige mensen misschien een verwaarloosbaar bedrag lijkt, zijn ook veel Nederlanders afhankelijk van de goedkoopste prijskeuze. Doe er je voordeel mee dus.

Geld besparen kan makkelijker

Naast shoppen bij Dirk zijn er nog meer manieren op geld te besparen. Eten invriezen is en blijft een uitstekende manier om geld te besparen. Maar ook dit elektrische droogrek van de Lidl kan mogelijkheid bieden om wat centen in je portemonnee te houden. Op zoek naar nog meer manieren om te besparen? Dit zijn 5 tips om gemakkelijk geld te besparen met een laag inkomen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!