Entertainment

Gladiator 2 is officieel bevestigd: dit is de releasedatum

gladiator 2 releasedatum

Gladiator is een van de grootste filmklassiekers aller tijden. En hoewel er al tijdenlang gespeculeerd wordt over een een sequel, lijkt het er dan eindelijk op alsof het bevestigt is. Er is een releasedatum bekendgemaakt, waarbij de Oscar genomineerde Paul Mescal waarschijnlijk de hoofdrol gaat vertolken.

Gladiator 2 is bevestigd

Als we Deadline mogen geloven staat de film gepland voor 22 november 2024. Mescal, die kans maakt op een Academy Award voor beste acteur voor zijn rol in de film Aftersun is naar verluidt in gesprek om de rol van Russell Crowe over te nemen.

Hij zal de rol van een volwassen Lucius gaan vertolken, de jongen uit de eerste film die de neef was van de Romeinse keizer, gespeeld door Joaquin Phoenix (The Joker). Ik denk dat de meesten het erover eens zijn dat de originele film uit ’00 een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

In de film Gladiator speelde Russell Crowe generaal Maximus Decimus Meridius, een verraden Romeinse generaal die gearresteerd wordt. De enige manier voor hem om vrij te komen is om zich te onderwerpen aan de gladiatoren spelen nadat zijn hele familie is uitgemoord.

Winnaar van vijf Oscars

Toen we zeiden dat er al tijdenlang gespeculeerd wordt over een vervolg van Gladiator, was daar overigens niets aan gelogen. Al sinds de release van de originele Gladiator praat de regisseur over een vervolg. Nu is de kogel dan eindelijk door de kerk.

Scott gaat Gladiator 2 regisseren. Het is het eerstvolgende project van de regisseur, aangezien hij onlangs Napoleon heeft voltooid met Joaquin Phoenix in de hoofdrol (herken je hem nog?). Helaas zal het vervolg niets te maken hebben met een nu legendarisch script geschreven door muzikant Nick Cave.

Hoewel er slechts wat hints zijn over het plot van het vervolg, is dit een film die bovenaan onze lijst komt te staan van titels voor de toekomst. Houdt onze website dus in de gaten als je op de hoogte wil blijven over alle ontwikkelingen rondom Gladiator 2.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!