Food & Drinks

Zo maak je de perfecte gin tonic deze zomer

gin-tonic-maken

Gin tonic: wij zijn dol op dit heerlijke frisse drankje. Lekker voor de zomerse dagen en ook nog eens best makkelijk te maken. Toch moet je even de fijne kneepjes ervan weten. Je kunt natuurlijk voor de gemakkelijke weg gaan door al het werk te laten doen door een geautomatiseerde cocktail machine. Say what? Yes, die bestaat echt. Toch liever de handjes uit de mouwen en de gin tonic zelf maken? Wij hebben de tips en tricks voor jou.

Gin van origine Nederlands

Dacht je net als ons ook dat Gin een Brits drankje is? Dan heb je het mis! We mogen trots zijn op ons kikkerlandje, want deze alcoholische versnapering werd halverwege de 17de eeuw uitgevonden door een Nederlandse dokter. Eigenlijk was het bedoeld als medicijn tegen leveraandoening, maagkwalen en galstenen.

Het mixdrankje Gin tonic is dan wel weer uitgevonden in India. Britse kolonialen dronken tonic, een drankje met kinine (veel bitterder dan de tonic die we nu kennen), om zich te beschermen tegen malaria. Om de bittere smaak wat te neutraliseren mengden zij het met een scheutje gin, wat limoensap en suiker.

gin tonic maken

Wat is gin tonic precies?

Voordat we gaan het vermakelijke gedeelte (het maken van de cocktail) moeten we natuurlijk wel weten wat dit brouwsel inhoudt. Gin is een alcoholische drank die wordt gemaakt door de destillatie van een vergist graanbeslag.De toegevoegde jeneverbessen maken de specifieke smaak. Toch is gewone gin erg droog, waardoor we het drankje maar weinig puur wordt gedronken.

Wist je trouwens ook dat de gin tonic bij de top 5 hoort van cocktails met de minste calorieën  Je kunt er dus heerlijk van genieten zorgeloos van genieten. Net als de Mojito en Skinny Margarita trouwens die ook hoog in het lijstje staan.

Hoe maak je de perfecte Gin tonic?

Wat zijn we zonder het kookkanaal 24 kitchen ? Ze hebben niet alleen de lekkerste recepten maar we vonden hier ook super goede tips om de allerbeste gin tonics te maken. Hier komt ie!

1. Het perfecte glas

Een gin tonic drinken is al een feestje, maar in een mooi glas ziet het er nog feestelijker uit. Voor gin-tonic zijn er twee mogelijkheden: een bol glas (zie foto hieronder) en een longdrinkglas. In het bolle glas komen de smaken het beste uit.

In een longdrinkglas gaat de tonic namelijk wat meer bruisen. Vind je dat juist lekkerder? Dan hebben wij niks gezegd en kan je natuurlijk beter voor de longdrink gaan.

bol-glas-gin-tonic

2. Ice it up

Ice ice baby.  Wat heerlijke verkoeling is heel belangrijk bij een goede gin tonic. Het drankje moet namelijk zo koud mogelijk gedronken worden. Neem ruim, want bij een klein beetje ijs wordt het juist eerder wat waterig. Met flink veel ijs smelt het wat minder snel.

3. Goede gin + goede tonic

Uh best logisch natuurlijk dat je geen slecht gin en tonic moet aanschaffen. Toch zit er nog best veel verschil in. Gall en Gall heeft onderstaande smaken kwadrant samengesteld. Superhandig om zo de perfecte keuze te maken!

 

gin-kiezen-smaken

tonic-kiezen-smaken

4. Verhoudingen

Altijd lastig om precies de goede verhouding te vinden. Als je teveel gin hebt geschonken is de kans groot dat je binnen de kortste keren niet meer recht kan lopen en met te weinig gin heb je het idee of je een kinderlimonade aan het drinken bent.

Vul eerst je glas met ijs. Voor een goede verhouding voor driekwart je glas met tonic en voor een kwart met gin. Als je wat meer gin of wat meer tonic lekkerder vindt, kun je dit natuurlijk naar eigen smaak toevoegen.

5. Garnering

Je drankje ziet er nog gezelliger uit met wat garnering. Denk bijvoorbeeld aan wat verse aardbeitjes, basilicum of rozemarijn. Ook frisse komkommer en munt doen her erg goed. Van zwarte peperkorrels moet je houden, maar ziet er altijd wel chique uit.cocktail-maken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!