Rides

Zelfs een getunede Fiat Multipla is nog steeds de lelijkste in z’n klasse

De lelijkste in z’n klasse, een getunede Fiat Multipla

Met afstand de lelijkste auto die ooit is ontworpen is toch wel de Fiat Mutipla die in 1998 op de markt kwam. Deze zogeheten multiple-purpose vehicle (MPV) mag dan wel geschikt zijn voor voor meerdere doeleinden maar eigenlijk had Roberto Giolito, de bedenker van de Mutipla, alle tekeningen in de prullenbak moeten gooien. Kunstenaar Rotislav Prokop doet er nog een schepje bovenop door met een getunede versie te komen..

Of het een officiële prijs is betwijfelen maar in 1999 werd de Fiat Multiple bekroond met ‘Lelijkste auto” tijdens de Top Gear Awards. Laten we eerlijk zijn, dit ding doet gewoon pijn aan je netvliezen en elke keer als je er een ziet rijden dan wil je het liefst de bestuurder vragen wat hem in godsnaam bezield om in dit ding te rijden. Al zou Doutzen Kroes achter het stuur zitten, wij zullen hier voor geen goud instappen.

fiat multipla tuning 2

Pixelkunstenaar

De Russische Rotislav Prokop is een zogeheten pixelkunstenaar wat kortweg betekent dat iemand over serieuze Photoshop-skills beschikt. In één van zijn laatste projecten besloot hij een Fiat Multipla onder handen te nemen en het resultaat, tja daar mag je zelf over oordelen. Naast een digital bodykit zijn de wielkasten ook aangepast en de kunstenaar gaat zelfs zo ver dat hij de parkeersensoren niet is vergeten en als kers op de taart is er ook een soort van F1-spoiler geplaatst. Nee, nee en nog eens nee..

fiat multipla tuning 3

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!