Life & Health

Gespierde triceps krijg je binnen no-time met deze oefeningen

triceps oefeningen

Wie aan grote armen denkt, denkt meestal aan gespierde biceps. Maar wist je dat je triceps 2/3 van je armen om vatten? Hoewel niet iedereen even groot fan is van een tricep training, is het van cruciaal belang voor evenwichtige armen. Vandaag behandelen we sterke oefeningen om gespierde triceps te kweken.

Binnen no-time gespierde triceps met deze oefeningen

Normaal zou je denken dat het een logisch keuze is om je triceps samen met je schouders en borstspieren te trainen. Dit komt omdat je triceps rechtstreeks worden betrokken bij de oefeningen die je normaliter doet voor de eerder genoemde spiergroepen.

Maar dat is niet de enige manier om gespierde triceps te krijgen. In dit artikel gaan we oefeningen behandelen die zich specifiek richten op deze spiergroep. Voeg deze oefeningen vandaag nog toe aan je trainings routine om binnen no-time te kunnen pronken met je afgetrainde armen:

gespierde triceps

Close-Grip Bench Press

Hoewel het wordt gezien als basisoefening, staat de Close-Grip Bench Press niet voor niks op de lijst. Deze variatie van de bench press richt zich op de triceps door de manier waarop je de barbell vastpakt. Bovendien zorgt de houding die je aanneemt ervoor dat de kans op overbelasting vermindert.

Cable Rope Pushdown

Deze oefening stelt je in staat om je triceps veilig te trainen zonder je te veel druk te hoeven maken over blessures. Toch is het belangrijk om te onthouden dat je jezelf met deze oefening niet moet overbelasten. Overdrijf niet met de hoeveelheid gewicht, maar richt je op het juist uitvoeren van de oefening.

Tricep Dips

Trainen met je eigen lichaamsgewicht is een geweldige manier om spiergroei te bevorderen. Heb je schouderproblemen? Laat deze oefening dan links liggen. Zorg er overigens wel voor dat je niet te veel naar voren leunt. Als je dit doet leg je de nadruk op je borstspieren. Laat je ook niet te veel zakken, aangezien er teveel druk kan komen te staan op je schouderspieren.

Push-Ups

Push-ups worden gezien als een basisoefening, wat betekent dat je niet veel ervaring nodig hebt om ze uit te kunnen voeren. Door de verschillende variaties waarop je deze oefening kan doen, mag deze oefening niet in je trainingsschema ontbreken. Tenminste, als je gespierde triceps wil.

Overhead cable extensions

Haal het maximale uit je kracht door je armen in een milde rek positie te plaatsen. In het geval van je triceps betekent het dat oefeningen waarbij de schouder wordt gebogen erg effectief zijn. De overhead cable extensions is hier een uitstekend voorbeeld van.

Vergeet de warming-up niet

Als je de kans op blessures zoveel mogelijk wil verkleinen raden wij eigenlijk altijd aan om een goede warming-up te doen. Niet alleen haal je meer uit je trainingen – het zorgt er ook voor dat je meer kracht kan persen uit belastende oefeningen. Begin als het tijd is om te sporten dus met wat rek en strekoefeningen voordat je in de gewichten gaat hangen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!