Rides

Gepest en mishandeld meisje wordt naar school gebracht door groep bikers

gepest-meisje-school-bikers
Foto: Instagram @cestmocro

Het was voor een groep motorrijders van motorclub Bikers Alliance de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen; het verhaal van de 14-jarige Maud, die door het pestgedrag van lafhartige medescholieren thuis kwam te zitten. Het meisje werd stelselmatig gepest en zelfs in elkaar geslagen, dus besloot een groep bikers om haar naar school te brengen. De actie kwam landelijk in het nieuws.

Gepest en mishandeld

Maud zit op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond, en werd daar regelmatig vernederd en mishandeld door medescholieren. De betreffende scholieren zouden zich diep moeten schamen. Toen ze recentelijk werd mishandeld in een toiletruimte op de onderwijsinstelling, durfde ze niet meer naar school te gaan. Toen motorclub Bikers Alliance lucht kreeg van deze trieste situatie besloten ze haar een hart onder de riem te steken, waarna ze een actie organiseerden.

Het 14-jarige meisje durfde niet meer alleen naar school te fietsen, dus besloot een groep bikers van de motorclub om haar naar school te begeleiden. In een interview met een lokale nieuwszender laat de president van de jongerenafdeling van de club weten dat ze Maud met deze actie een schouder willen bieden, en tegelijkertijd aan de pesters laten weten dat ze er niet alleen voor staat.

Naar school gebracht door groep bikers

De pesters hadden eerder een vechtfilmpje online gezet waarin Maud zwaar werd mishandeld. Bikers Alliance heeft actie ondernomen, en het gepeste meisje naar school gebracht. De actie kan op veel respect rekenen, en haalde ook het landelijke nieuws. Het is echter niet de eerste keer dat een groep bikers een gepest kind naar school brengt, dit gebeurde in april 2018 ook in het Belgische Luik.

Als het aan de motorclub ligt gebeurt dit vaker. Het is een enorme boost voor het zelfvertrouwen van een gepest kind. In het geval van Maud heeft de schoolleiding laten weten hard op te zullen treden tegen haar pesters. Volgens Bikers Alliance, dat verschillende chapters door heel Nederland heeft, ging het meisje met een grote glimlach naar school, iets wat ze waarschijnlijk al een lange tijd niet heeft gedaan.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!