Money & Career

Je zal niet geloven hoeveel geld de winnaar van het Songfestival krijgt

geldbedrag-winnaar-songfestival

Het Eurovisie Songfestival is een van de grootste muziekevenementen ter wereld en trekt elk jaar miljoenen kijkers van over de hele wereld. Artiesten uit verschillende landen strijden tegen elkaar en het winnen van het Songfestival kan natuurlijk een enorme boost geven aan de carrière van de artiest. Maar hoeveel geld verdient de winnaar van het Songfestival 2023 eigenlijk?

Meedoen aan het Songfestival

Om te kunnen meedoen aan het Songfestival moet een artiest eerst worden geselecteerd door de nationale omroep van het land dat hij of zij vertegenwoordigt. Hierna moet de artiest zijn of haar liedje inzenden en deelnemen aan de halve finales. Als de artiest genoeg stemmen krijgt van de jury en het publiek, mag hij of zij door naar de finale.

Tijdens de wedstrijd worden de artiesten beoordeeld op hun prestaties, het liedje, de zangkwaliteit, de show en andere factoren. De artiest met de hoogste score wint uiteindelijk de wedstrijd en mag zichzelf de winnaar van het Songfestival 2023 noemen. Maar wat kunnen Mia Nicolai & Dion Cooper verdienen als ze namens Nederland het Songfestival winnen?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Nicolai (@mianicolai)

Zoveel verdient de winnaar van het Songfestival

In tegenstelling tot veel andere wedstrijden, krijgt de winnaar van het Songfestival geen geldprijs. Dit betekent dat de artiest die wint geen directe financiële beloning krijgt voor zijn of haar prestaties. Echter kan het winnen van het Songfestival wel leiden tot een enorme boost in de carrière van de artiest.

Neem bijvoorbeeld Abba, die het Songfestival in 1974 wonnen met hun hit “Waterloo”. Het winnen van de wedstrijd lanceerde hun carrière en maakte hen wereldwijd bekend. In de jaren die volgden, verkocht de band miljoenen platen en verdienden ze enorm veel geld. Dus hoewel de winnaar van het Songfestival geen directe geldprijs krijgt, kan het winnen van de wedstrijd wel leiden tot een enorme toename in populariteit en uiteindelijk dus de inkomsten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Nicolai (@mianicolai)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!