Money & Career

Zo kun je geld verdienen aan Instagram

geld-verdienen-instagram
Foto: Instagram @jakepaul

Geld verdienen met Instagram is niet moeilijk. Met ruim 1,4 miljard gebruikers wereldwijd staat Instagram naast Facebook en TikTok in de top 3 van de grootste social media-platformen ter wereld. Je hebt als content-creator dus de mogelijkheid om een gigantisch publiek te bereiken en dat is interessant voor bedrijven. Je kunt daar flink wat geld aan verdienen, maar hoe doe je dat? We hebben opgezocht hoe je geld kunt verdienen met je Instagram-account.

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk volgers trekt

Zonder volgers is het onmogelijk om geld te verdienen met Instagram. Veel mensen denken dat je heel veel volgers nodig hebt om geld te kunnen verdienen met je account, maar dat is een misvatting. Feit is wel dat je meer geld verdient als je meer volgers hebt. Hoe groter jouw bereik is, hoe interessanter het voor bedrijven is om met jou samen te werken. Jouw berichten komen namelijk op de tijdlijn van talloze potentiële klanten voorbij. Dat influencers veel geld kunnen verdienen met social media kunnen we zien aan beroemdheden zoals Jake en Logan Paul.

Je kunt je Instagram-account al aantrekkelijk voor bedrijven maken als je een paar honderd volgers hebt. Je zal er geen volledig inkomen mee genereren, maar het begin is er. Het is belangrijk dat je een creatieve geest hebt. Als je interessante content plaatst die ook nog eens origineel is, dan zullen de volgers vanzelf binnenstromen. Het is wel belangrijk dat je regelmatig berichten plaatst, het liefste dagelijks. Als je genoeg volgers hebt verzameld, dan kun je beginnen met geld verdienen.

geld-verdienen-instagram

De waarde van jouw Instagram-account

Bedrijven kijken naar jouw ‘engagement rate’. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar de interactie die jij met je volgers hebt. Er wordt gekeken naar likes, comments, shares, etc. Het is dus goed om veel volgers te hebben, maar dat zegt niet alles. Als je 10.000 volgers hebt, maar er reageren telkens maar 40 mensen op je posts, dan is het voor bedrijven een stuk minder interessant om samen te werken. Bedrijven berekenen de laatste 9 posts en daar komt een ‘engagement-percentage’ uit. De meeste bedrijven zien het liefste een percentage van minimaal 4%.

Het heeft dus geen nut om allemaal nep-accounts toe te voegen, want daar kijken bedrijven dwars doorheen. Volgers kopen heeft dus ook geen toegevoegde waarde. Je zal dus hard moeten werken om als content-creator naamsbekendheid te creëren. Hoe meer volgers interactie met jou hebben, hoe waardevoller jouw account wordt gezien door bedrijven. Plaats dus leuke en originele content op je account en blijf in contact met je volgers. We hebben hieronder een aantal opties geplaatst waarmee je geld kunt verdienen met je Instagram-account.

geld-verdienen-instagram

Gesponsorde berichten publiceren

De meeste influencers, zoals Anna Nooshin, verdienen geld met gesponsorde posts op Instagram. Ze prijzen dan een product aan in een bericht. Deze berichten kun je herkennen aan bepaalde hashtags en/of de woorden ‘gesponsord’ in de caption. Je hoeft niet veel volgers te hebben om een samenwerking aan te gaan. Veel bedrijven hebben een voorkeur voor ‘kleinere accounts’ omdat deze influencers een trouwe groep volgers hebben.

Klanten vinden via je Instagram-account

Als je een onderneming hebt, dan kun je jouw producten of diensten aan de man brengen via je Instagram-account. Social media is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met het bedrijfsleven. Het is de perfecte reclame voor je bedrijf. Als je veel volgers hebt dan heb je een gouden reclame-tool in handen. Om dezelfde reden gaan bedrijven graag met influencers in zee. Promoot je bedrijf op Instagram, vind klanten en verdien geld.

geld-verdienen-instagram

Affiliate marketing

Als je een groot aantal volgers hebt, dan heb je de aandacht van veel potentiële klanten. Met affiliate marketing promoot jij producten van andere mensen en/of bedrijven op je Instagram-account. Dat kunnen producten van Bol.com zijn, maar ook cursussen en andere producten die op internet worden aangeboden. Je promoot deze producten via een affiliate link. Als je volger besluit om iets te kopen dan ontvang je hier commissie over, en dat kan in sommige gevallen aardig oplopen.

Verkoop foto’s en video’s

Als je talent voor fotografie hebt, dan kun je daar een aardige boterham mee verdienen. Een goede fotocamera kopen is misschien een prijzige investering, maar dat haal je er zeker uit als je spectaculaire kiekjes verkoopt op je Instagram-account. Je plaatst voorbeelden van je foto’s (of video’s) met een watermerk op je account. Vervolgens maak je je volgers enthousiast om ze te kopen voor een leuke prijs.

Ambassadeur van een bepaald merk

Als je op accounts van populaire influencers kijkt dan zie je vaak in hun profiel vaak staan dat ze ambassadeur van een bepaald merk zijn. Als ambassadeur ben je het gezicht van een bedrijf. Dit bedrijf betaalt jou voor een langere periode een bepaald bedrag om hun producten te promoten. Dit werkt net even anders dan het plaatsen van gesponsorde berichten, want in dat geval is de samenwerking kortdurend. Vooral als je jezelf richt op een bepaalde niche (zoals kleding, reizen, etc) dan sleep je makkelijk een samenwerking met een merk binnen die dezelfde doelstellingen heeft.

geld-verdienen-instagram

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!