Money & Career

5 tips om gemakkelijk geld te besparen met een laag inkomen

geld besparen laag inkomen

Het kan moeilijk zijn om te sparen als je een laag inkomen hebt. Maar met wat discipline en creativiteit, is het mogelijk om geld opzij te zetten om een goede financiële buffer op te bouwen. In dit artikel zetten we enkele manieren op een rijtje waardoor jij gemakkelijk wat extra geld kan overhouden aan het eind van de maand.

Geld besparen op een laag inkomen

Het kan moeilijk zijn om geld te besparen op een laag inkomen. Als je maar weinig geld hebt, kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om te bepalen waar je op kunt bezuinigen zonder dat dit ten koste gaat van je kwaliteit van leven.

Daarnaast zullen sommige mensen ook worstelen met schulden, waardoor het moeilijker is om geld opzij te zetten omdat zij eerst hun schulden moeten aflossen. Het is echter tot goed mogelijk om geld te besparen in elke persoonlijke situatie. Hier volgen vijf makkelijke manieren om geld te besparen.

5 tips geld besparen laag inkomen

1. Stel je budget op

Het is belangrijk om te weten waar je geld naartoe gaat voordat je kunt beginnen met sparen. Maak een lijst van al je inkomsten en uitgaven, en zet alles op een rij om te zien waar jij wat geld kunt besparen.

Als je al je kosten en inkomsten op een rijtje zet, kan je al snel zien waar een groot gedeelte van je geld naartoe gaat. Misschien betaal je stiekem meer aan boodschappen of aan kleding dan dat je in gedachte had!

2. Bespaar op eten

Er zijn talloze manieren om geld te besparen, zoals door te kiezen voor goedkopere opties voor boodschappen. Als je bijvoorbeeld thuis al je eten voorbereidt, is dit een veel goedkopere optie dan eten bij restaurants of koffietentjes halen.

Verder is het ook goed om groenten en fruit in het seizoen te kopen. Deze zijn dan niet alleen goedkoper, maar ook beter van kwaliteit en smaak. Als je dit dan ook nog eens op jouw lokale markt koopt, kan je wellicht wel enkele tientjes per maand besparen!

geld sparen met laag inkomen

3. Focus op goedkoop inkopen

Een goede manier om geld te besparen is om manieren te vinden om je spullen goedkoper in te kopen. Veel winkels bieden kortingsbonnen en aanbiedingen aan bij het doen van bijvoorbeeld boodschappen. Als je goed de folders bijhoudt met kortingen, kom je veel goedkoper uit met je boodschappen.

Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook veel tweedehandswinkels die voor een goedkope prijs kwalitatief goede producten aanbieden. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om naar goedkopere winkels te gaan. De kwaliteit van je aankopen hoeft hier geeneens van omlaag te gaan!

4. Besparen op energiekosten

Veel mensen hebben niet door hoeveel zij daadwerkelijk besteden aan hun energiekosten. Met de stijgende energieprijzen is besparen op energiekosten een relevante bezigheid. Het is belangrijk om deze kosten overzichtelijk te krijgen zodat jij weet of jij hier op moet besparen.

Door het isoleren van je huis of door het aanschaffen van energiezuinige verlichting kan je veel kosten besparen. Dit is wellicht een investering op de korte termijn, maar op de lange termijn zal je hier veel geld mee kunnen besparen!

bespaar op energiekosten

5. Apps en programma’s om mee te sparen

Maak gebruik van cashback-apps of spaarpuntenprogramma’s om geld te besparen bij het doen van aankopen. Er zijn tal van dit soort apps en programma’s beschikbaar, dus het is belangrijk om te zoeken naar degene die het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!