Huizen

Het ‘Smokkelhuisje’ op Funda is de droom van elke klusser

funda klusser verbouwing
Foto's: Funda

Aan de rand van een pittoresk dorp direct aan de Duitse grens, genaamd Maria Hoop, hebben wij een huisje gevonden dat perfect is voor elke klusser. Het huis werd vroeger ook wel het “Smokkelhuisje” genoemd. Hoewel het in de jaren zeventig volledig herbouwd is, heeft de voorgevel nog steeds de kenmerken van de vooroorlogse tijd. Met een enorm perceel zijn de mogelijkheden eindeloos. Ben jij al klaar voor de renovatie van dit huis?

Gigantisch perceel

Het perceel van 5260 m² is een ware droom voor iedereen. De diepe achtertuin van meer dan 100 meter biedt volop mogelijkheden voor een prachtig aangelegde tuin, met kleurrijke bloembedden, weelderige gazons en gezellige zithoeken waar je kunt genieten van de rust en het uitzicht. Verder zijn er hier ook bijgebouwen te vinden, die handig kunnen zijn als opslag!

Echter moet je hiervoor eerst wel je handen uit de mouwen steken, want er moet een hoop gebeuren aan het Smokkelhuisje! Laat je verbeelding de vrije loop, want het grote stuk grond biedt eindeloze mogelijkheden voor een grootschalige verbouwing.

bijgebouwen funda bouwval

Indeling van het klushuis

Aan de rechterkant van de hal bevinden zich een toiletruimte en een bijkeuken. Aan de linkerkant van de hal vind je de ruime living met open keuken, met een oppervlakte van ongeveer 70 m². De living heeft een functionele open haard en kan verwarmd worden met een pallet kachel. De open keuken behoudt nog steeds de charme van het verleden. Echter kan het opknappen van deze ruimtes zeker geen kwaad. Misschien is het tijd om je op te geven voor een klusprogramma op TV?

Vanuit de hal is ook de grote slaapkamer van ruim 22 m² bereikbaar. De begane grond heeft ook een badkamer met een toilet, wastafel, douche en ligbad. Hoewel de eerste verdieping momenteel niet bereikbaar is vanuit de woning, biedt deze na een grondige verbouwing de mogelijkheid voor extra woonruimte met slaapkamers. Stel je voor dat je deze ruimte transformeert tot een gastenverblijf of zelfs een ruimte voor een home office.

grote ruimte renovatie funda

Wonen aan de Duitse grens

Het Smokkelhuisje is bereikbaar via een semi verharde landweg en wordt omringd door een charmante groene omgeving. Het kerkdorpje Maria Hoop ligt dus aan de Duitse grens, maar ook andere steden in Limburg als Sittard zijn met de auto goed te bereiken. Je moet € 399.000 over hebben om deze woning op Funda te kunnen omtoveren in jouw droomhuis!

woonkamer bouwval funda

woning renovatie funda

funda bouwval maria hoop

renovatie huis funda

tuin maria hoop

oude keuken funda

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!