Living

Funda komt met next-level ontwerp voor rijtjeshuis: verbluffend resultaat

funda-ontwerp-rijtjeshuis
Foto: Funda

Het aanbod op de huizenmarkt in Nederland bestaat veelal uit woningen die deel uitmaken van een rij huizen in een straat, de welbekende rijtjeshuizen. Er hangt een saaie en grijze sluier over de reputatie van dit soort huizen. De indeling is vaak hetzelfde; voordeur, toilet, gang, woonkamer, keuken. Een aantal architecten hebben daar een mooie twist aan weten te geven. Check dit onderstaande ontwerp.

Uniek ontwerp rijtjeshuis

De gemiddelde woningzoekende op Funda richt zijn of haar pijlen vaak op een standaard rijtjeshuis. Het is veruit het meest populaire huis dat in het gemiddelde segment van de huizenmarkt wordt gekocht. Over het algemeen maakt het niet uit in welke stad je een rijtjeshuis koopt, de indeling is vaak hetzelfde. Dit is logisch omdat er vaak gezinnen in wonen en dit type huis voor Jan Modaal de best betaalbare en meest praktische optie is.

Als je een rijtjeshuis gaat bezichtigen dan moet je maar even door dat lelijke kleurtje op de muur heen kijken. Met een likje verf en een leuk interieur maak je zo een paleisje van die verlepte woning. Verder kan er maar weinig worden veranderd aan de indeling van een rijtjeshuis, zou je denken. Een paar architecten zijn het daar niet mee eens, en ontwierpen een next-level rijtjeshuis waar dat van binnen op een ware villa lijkt.

Zon Nederlands rijtjeshuis heb je nog nooit gezien 06

Rijtjeshuis van de toekomst op Funda

Architecten Jeroen Atteveld en Dingeman Deijs hebben een rijtjeshuis ontworpen die hetzelfde woonoppervlakte heeft, maar qua ontwerp totaal verschilt met de standaard blauwdrukken. Een rijtjeshuis is normaliter vrij klein, dus hebben de twee ontwerpers de nadruk gelegd op ruimte, en dat is ze goed gelukt als we de tekeningen bekijken. Het eerste wat opvalt is de enorme ruimte in het midden van de woning. Je zou denken dat je in een penthouse staat.

Behalve de open ruimte is er veel gebruik gemaakt van licht om het effect te vergroten. De slaapkamers zijn verkleind naar simpele bedstee’s waardoor er een zee van ruimte overblijft. De binnenkant van dit rijtjeshuis tart alle verbeelding, de architecten hebben een knap staaltje werk afgeleverd. Check hieronder de verbluffende tekeningen. Of het ontwerp daadwerkelijk in gebruik gaat worden genomen weten we vooralsnog niet. Hou dus de site van Funda in de gaten.

Zon Nederlands rijtjeshuis heb je nog nooit gezien 01

Zon Nederlands rijtjeshuis heb je nog nooit gezien 02

Zon Nederlands rijtjeshuis heb je nog nooit gezien 03

Zon Nederlands rijtjeshuis heb je nog nooit gezien 04

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!