Huizen

Monumentale stadsvilla in Haarlem is bijna koninklijk te noemen

funda-monumentale-stadsvilla-haarlem
Foto's Funda

Heb jij altijd als een koning willen wonen? Dan staat deze monumentale stadsvilla in Haarlem op je buik geschreven. Deze schitterende woning is gelegen aan het Wilhelminapark, een van de meest bijzondere parken van Haarlem. Guys, als je toevallig een hele dikke portemonnee hebt, of gewoon nieuwsgierig naar het huis – lees dan vooral verder.

Monumentale stadsvilla in Haarlem

In het sfeervolle huis zitten in totaal vijf ruime slaapkamers, een achtertuin op het westen en twee badkamers met een totaal woonoppervlak van 219 m2. Ook zit het stadscentrum van Haarlem op loopafstand. Alle villa’s rondom het enclave van het Wilhelminapark zijn gebouwd begin 1900, en hebben nog bijna alle originele details.

Denk hierbij aan de originele marmeren schouw met voorzet open hout haard. Een voorkamer met prachtige glas in loodramen. Maar ook een eetkamer met serre en openslaande deuren naar de zonnige achtertuin op het westen. Als je op zoek bent naar pure kwaliteit en klasse, is dit huis zeker iets voor jou.

Monumentale stadsvilla in Haarlem1

Monumentale stadsvilla in Haarlem2

Indeling en vraagprijs

Zoals je op de foto’s kan zien heeft het huis drie verdiepingen. Op de eerste verdieping vind je de overloop met het toilet, vaste kast en een balkon met een oogverblindend uitzicht op het Wilhelminapark. Maar er is ook een voorslaapkamer/werkkamer met hoge raampartijen en originele marmeren schouw te vinden, wederom met uitzicht op het park.

Op de tweede verdieping vind je de overloop met een heerlijke chill hoek. In dit huis ben je als eigenaar van alle gemakken voorzien om totaal tot rust te komen. De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en wc, met aansluiting tot de wasruimte.

Monumentale stadsvilla in Haarlem5

Monumentale stadsvilla in Haarlem6

monumentale stadsvilla in haarlem7

Als je interesse hebt in dit karakteristieke stulpje moet je wel flink in de buidel tasten. De vraagprijs van het huis betreft namelijk 1.65 miljoen euro. Bedenkende dat dit ‘slechts’ de vraagprijs is, verwachten wij dat het uiteindelijk verkoopbedrag een stuk hoger zal liggen.

Mooie Funda woningen

De hoeveelheid mooie huizen die je op Funda vind is ongekend. Van een voormalig sigarenfabriek tot aan een beeldschoon Amsterdams grachtenpand – het staat er allemaal. Er is niets leukers dan het kijken naar huizen die we in geen honderd jaar kunnen betalen. Een beetje als een hele dure snoepwinkel.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!