Living

Kelder-appartement Amsterdam: €225.000 voor 26 m² in het centrum

Amsterdam

Dat we in de hoofdstad de hoofdprijs voor een vierkante meter woonruimte betalen is alom bekend, maar soms komen we gevallen tegen die we even tegen het rode licht moeten houden. In het centrum van Amsterdam staat namelijk een ‘studioappartement’ te koop dat niet groter is dan de gemiddelde peeskamer verderop in de binnenstad. We namen uitgebreid de tijd voor een rondleiding op deze postzegel.

Wonen onder straatniveau

Funda heeft ons weer verrast met een advertentie waar we spontaan van moeten lachen. In het centrum van Amsterdam staat een krap, maar monumentaal studio appartement van 26 m² te koop. Voor het schamele bedrag van maar € 225.000 woon jij in een gedeelte van een voormalig klooster. Je moet daarvoor wel eerst een trapje af, want deze studio bevindt zich onder straatniveau.

Als we als een gebochelde monnik de studio inlopen krijgen we meteen de hele ruimte in een enkele oogopslag te zien. Dat kan ook niet anders, want 26 m² is meteen overzichtelijk. Dit gedeelte van het voormalige klooster was waarschijnlijk een opbergruimte of een gang. Laten we zeggen dat geschiedenis goud waard is, want de vierkante meterprijs is maar liefst € 8.654. Je koopt er geen grachtenpand voor, maar toch is het flink aan de prijs.

918 2160

Kelder-appartement in hartje Amsterdam

Je krijgt voor deze prijs wel een ruimte in het bruisende hart van onze hoofdstad. Als je ‘s ochtends de gordijnen opentrekt sta je meteen op ooghoogte met flinke stapels duivenpoep, maar dat moet je maar zien als een onderdeel van het faunistische gebied van Amsterdam. Ook als je een liefhebber van schoenen bent is het uitzicht vanuit dit optrekje geweldig. Let op! Dit studio appartement is niet geschikt voor rolstoelen.

Je kunt nog bieden op de advertentie, want er zijn tot nu toe niet veel gegadigden. Locatie bepaalt de prijs, zo simpel is het. Je kunt voor 225K een villa op Bali kopen, maar je kunt ook kiezen voor een monumentale half-ondergrondse kelder in Amsterdam, dat waarschijnlijk dagelijks als pisbak wordt gebruikt door de vele toeristen die de stad bezoeken. Check de website van Funda voor meer informatie.

775 2160

 

785 2160

787 2160

783 2160

782 2160

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!