Huizen

Binnenkijken in sprookjesachtig Funda Kasteel: luxe wonen op een eiland

funda kasteel eiland
Je eigen kasteel op een eiland. Foto's: Funda

Gelegen in het charmante Oud Valkenburg, op een steenworp afstand van de bruisende stad Maastricht, ligt een kasteel dat niet alleen een rijke geschiedenis ademt, maar ook een exclusieve plek is om te wonen. Wat het nog mooier maakt, is dat dit optrekje sinds kort te koop staat op Funda! Maak kennis met Kasteel Schaloen, een verborgen parel in het hart van Limburg.

Bijzondere oprit naar het kasteel

De reis naar Kasteel Schaloen begint al bij de schilderachtige oprijlaan, omgeven door een oude lindebomenrij. Deze weg leidt je naar twee charmante bruggen, de enige toegangswegen tot dit unieke eiland waarop het kasteel gebouwd is. Dit kasteel is wel een stukje anders dan het kasteel van John de Bever.

Bij aankomst wordt de omvang van het complex snel duidelijk, met een indrukwekkende oppervlakte van 22.225 m2. Maar dat is nog niet alles! Kasteel Schaloen wordt geflankeerd door twee andere historische pareltjes, Kasteel Oost en Kasteel Genhoes. Ze vormen samen een trilogie van architecturale juweeltjes, genesteld in een beschermd natuurgebied van maar liefst 400 hectare.

oprijlaan funda kasteel

Indeling van de woning

Bij binnenkomst in Kasteel Schaloen ontdek je een doordachte mix van geschiedenis en modern comfort. Het grootste deel van het gebouw is gerestaureerd, waardoor de historische charme hand in hand gaat met hedendaags comfort.

Op de benedenverdieping vind je de receptie, een lounge en torenkamer. De eerste verdieping, een echt privé-heiligdom, is voorzien van verschillende slaapkamers, badkamers en zelfs een romantische bruidssuite. De tweede verdieping, ooit een toevluchtsoord voor personeel, wacht nog op een vakkundige restauratie. De zolder, met zijn prachtige eiken spanten en dakbeschot, biedt oneindig veel mogelijkheden.

eetkamer kasteel

Multifunctionele gebouwen

Maar er is meer dan alleen het hoofdkasteel. Verschillende historische bijgebouwen, ooit functioneel, zijn nu omgetoverd tot prachtige vakantiewoningen, feestlocaties en zelfs horecagelegenheden. Neem het Poortgebouw uit 1718 bijvoorbeeld: eenmaal een eenvoudige doorgang, nu een stijlvol restaurant met een vergaderruimte en beheerdersappartement op de bovenverdieping.

Het Economiegebouw is getransformeerd tot een complex met vakantiewoningen, terwijl het Tiendgebouw uit 1727 nu vier hotelkamers en een grote opslagruimte herbergt. En laten we het schattige Zwanenhuisje niet vergeten, dat nu wordt gebruikt voor de opslag van tuinmateriaal.

hotel kasteel

Wonen in een kasteel in Oud-Valkenburg

Met zijn unieke ligging in Oud-Valkenburg, historische charme en veelzijdige gebruiksmogelijkheden, is Kasteel Schaloen een verborgen juweel dat klaar is om ontdekt te worden. Of je nu op zoek bent naar een privéwoning, horeca, vakantiewoningen of een hotel, dit kasteel heeft het allemaal. Je moet wel aardig wat geld op je rekening hebben staan, want dit kasteel staat te koop op Funda voor € 6.645.000.

buiten kasteel limburg eetzaal kasteel funda slaapkamer kasteel entree trappenhuis kasteel kasteel kopen funda

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!