Living

Dit Funda-huis met bizar terrein heeft een eigen mini-natuurreservaat

Dit huis met bizar terrein heeft een eigen mini natuurreservaat
Foto: Funda

Stel je voor dat je wakker wordt met het vrolijke gezang van vogels en de zachte bries van de wind die door de bomen waait. Niet in een afgelegen bos, maar op een steenworp afstand van de supermarkt. Wij hebben op Funda een woning gevonden in Elim die niet zomaar een huis is, maar een intieme verbinding met de natuur!

Een uniek terrein

Op dit gigantische terrein van ruim 10.000 vierkante meter ontdek je elke dag iets nieuws. Van meer dan zestig vlinderstruiken tot vier grote insectenhotels, de biodiversiteit hier is een feest voor de zintuigen. Wil je mediteren bij de grote natuurvijver? Of misschien een yogales organiseren onder de weelderige bomen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar dit stukje paradijs is meer dan alleen maar mooi; het is ook functioneel. Denk aan een kleine woongemeenschap of een knarrenhof op ecologische grondslag, waar samenwerken en leven in harmonie centraal staan. Als jij op zoek bent naar een huis met privacy en rust, is dit ideaal.

huis natuurreservaat

Het is huis is een echte vogelkijkhut

Als je door het huis wandelt, zul je meteen de prachtige serre opmerken. Het fungeert als keuken, eetkamer, en woonplek en biedt je een ongeëvenaard uitzicht op de omringende natuur. Met de ligging op het zuiden is het een zonnige plek waar je met een kopje koffie heerlijk kunt genieten van de rust.

Maar maak je geen zorgen over de warme zomers, want de twee grote eiken zorgen voor verkoeling en schaduw. En de isolatie? Die is zo goed dat je je in een cocon van comfort bevindt, compleet met vloerverwarming en een energieneutrale uitvoering dankzij een warmtepomp, zonneboiler en maar liefst 36 zonnepanelen. Hierdoor is dit een extreem energiezuinig huis!

funda zithoekje huis

Wonen in Elim

Het huis staat in een extreem klein dorp genaamd Elim in de provincie Drenthe. Dit plaatsje heeft slechts 2.335 inwoners! Als je toe bent aan deze rust, dit huis staat te sinds kort koop op Funda voor € 785.000! Dit is een prachtige plek voor ultieme rust en een verbinding met de natuur.

funda grote garage rustig huis funda rustig huis funda woonkamer duurzaam huis funda slaapkamer huis elim

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!