Huizen

Zien: Voor ruim €500.000 woon je in dit spookachtige bouwval

funda-horrorhuis-bouwval
Foto's: Funda

Het horrorhuis heeft wat weg van de set van The Walking Dead. Officieel is deze industriële loft een voormalige drukkerij in het hart van ‘s-Hertogenbosch. Dit griezelhuis staat op Funda te koop voor ruim een half miljoen. Mocht je het willen bezichtigen, raden wij je aan om dit overdag te doen. ’s Avonds weet je nooit wat je op de beangstigende zolder tegenkomt. Jij kan dit stukje geschiedenis nieuw leven in gaan blazen. Misschien vind je tijdens de renovatie nog wel wat geheime kamers.

Van puinhoop naar paleis

Deze drukkerij, gelegen aan de tuin van het stadskantoor en de betoverende Binnendieze, wacht op een avontuurlijke ziel zoals jij om haar potentieel te onthullen. Ja, het gebouw is flink vervallen, maar dat betekent niet dat het geen schoonheid in verval bezit. De ruimte, het licht en de unieke indeling maken dit pand tot iets buitengewoons. En raad eens? Jij kunt degene zijn die dit horror huis nieuw leven inblaast en omtovert tot een nieuwe parel in hartje Oeteldonk.

De entree, gedeeld met slechts twee andere appartementen, leidt naar een hal en een trap die je naar boven brengt. Op de eerste verdieping bevindt zich een grote ruimte met een enorm raam dat daglicht binnenlaat alsof het door kunst wordt gevangen. Deze ruimte is perfect voor iemand met een kantoor of een praktijk aan huis, omdat het nogal teruggetrokken ligt in het gebouw, waardoor rust en privacy worden gewaarborgd. Deze immense klus zal wel door een ervaren top aannemer verricht moeten worden.

Bezichtigen kun je het best overdag doen in dit horrorhuis

Horrorhuis met veel potentie

En laten we het hebben over de woning zelf. Een oppervlakte van maar liefst 195 m² staat tot je beschikking om jouw dromen werkelijkheid te maken. Voeg daar nog eens 50 vierkante meter aan toe voor hal en praktijkruimte. Het vergt wat investering, maar in een stad als deze is elke vierkante meter al snel een kostbare €5000,- waard. Op de begane grond vind je een grote open ruimte met stoere stalen pilaren. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je genieten van zowel een tuintje bij de entree als een achtertuin.

De verrassing begint pas echt als je de eerste verdieping van het horrorhuis betreedt via een charmant bruggetje. Denk je eens in: “Franse” ramen die uitzicht bieden op een adembenemend landschap, doordrenkt met licht dat je creativiteit voedt. Op de tweede verdieping verandert deze ruimte in een split level woning met vier kamers die je kunt inrichten zoals jij dat wilt. Het pand is geen monument en valt niet onder beschermd stadsgezicht, wat betekent dat jij volledig vrij bent om je visie te realiseren.

Krakers hebben flink huisgehouden in het horrorhuis

Tuin als geheime spot

Hier is nog een twist: momenteel is het horrorhuis losgekoppeld van het hoofdgebouw, maar jij kunt het opnieuw verbinden met een charmant bruggetje en een eigen tuin creëren op de aangrenzende grond. Deze tuin zal jouw oase van rust en inspiratie zijn, terwijl je ook de nooddeur voor de winkel behoudt. Ook aan de achterkant wacht een stukje privé grond omgetoverd te worden tot een groen paradijs.

Mocht je dit nu niet zien zitten en toch op zoek zijn naar een prachtige woning in de buurt van Den Bosch. Onlangs kwam het schitterende appartement van niemand minder dan John de Bever en vriend Kees in de verkoop. In zijn luxe kasteel kun je pas echt gaan wonen als een royalty. Je moet alleen wel van de smaak van de volkszanger houden.

Toon dit horrorhuis om tot een paleis

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!