Living

Funda pareltje: charmante woning met garage voor 3,5 ton

Funda

In het pittoreske Zuid-Scharwoude staat een nagenoeg vrijstaand huis te koop waar we graag even een rondleiding in krijgen. Vooral de prijs van het optrekje trok onze onverdeelde aandacht, want voor dezelfde prijs krijg je in Amsterdam hooguit een garagebox. Wij doken op de advertentie zoals een meeuw op een vissersboot, en namen even een kijkje.

Een Funda parel in een voormalig vissersdorp

Zuid Scharwoude is een voormalig vissersdorp. In dit dorp vinden we Boomgaard 28, een doodlopende straat waar geen levende ziel te bekennen is. In de stilte van volledige rust staat deze charmante woning met een ruime berging (of motorgarage) te wachten op de volgende bewoner. In de advertentie staat te lezen dat de woning door de geweldige locatie ‘het neusje van de zalm’ is.

Het huis heeft een woonoppervlakte van 79 m² en heeft 2 slaapkamers. Het is echter mogelijk om van de werkkamers een slaapkamer te maken, en het is mogelijk om een extra slaapkamer op de begane grond te realiseren. Op het oog is het geheel netjes afgewerkt, dus zelfs als je twee linkerhanden hebt dan is dit pareltje nog prima op te poetsen. De slaapkamers zijn voorzien van dakkapellen. Het is geen grachtenpand in Amsterdam, maar zeker de moeite waard.

946 2160

 

Dakterras en bergruimte

De tweede slaapkamer geeft toegang tot het dakterras, waar handige elektrapunten zijn gecreëerd zodat er sfeerverlichting kan worden aangesloten tijdens een avondje borrelen. We kunnen niet anders vaststellen dat het er prima uitziet voor een vraagprijs van 349.000 euro. Er wordt in de advertentie met klem benadrukt dat de centrale ligging ideaal is. De woning ligt nabij voorzieningen zoals een supermarkt, een school en verenigingen.

De bergruimte is groot genoeg om een motor in te stallen, maar je kunt deze uiteraard ook gebruiken als hobbyruimte of berging. We komen soms een verlepte antieke woning tegen op Funda, maar dat is dit optrekje totaal niet. Je moet er wel voor naar Zuid-Scharwoude verhuizen, maar dan woon je wel in een dorp dat in het jaar 1415 al stadsrechten kreeg. Kortom; mooie woning, gunstige ligging, en een mooie prijs. Dit zijn de echte parels op de huizensite. Voor meer info check de de website van Funda.

990 2160

991 2160

978 2160

976 2160

947 2160

954 2160

948 2160

949 2160

981 2160

964 2160

228 2160

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!