Food & Drinks

Vind de dichtstbijzijnde frikandel speciaal op jouw vakantieadres

frikandel-speciaal-wereldkaart

Nederlanders houden ervan om op vakantie te gaan, en dan het liefste naar een plek waar nog meer Nederlanders zijn, en waar Friet van Piet zijn kroketten en frikandellen aan de man brengt. Dit fenomeen heeft daadwerkelijk een naam, namelijk ‘frikantie’. Wij kunnen een goede frikandel speciaal wel waarderen, dus gaan we alle grenzen over om er eentje in onze handen te krijgen.

Typisch Hollands

Peter Gillis weet hoe Hollanders hun vakantie vieren. Hij ziet namelijk elk jaar duizenden mensen grof geld betalen zodat ze een paar weken kunnen leven als een zwerver op één van zijn campings. Ze verlaten de comfort van hun huis om te slapen in een tent, of een krappe caravan, maar er is één ding wat niet mag ontbreken; de frikandel. Deze vette hap heeft een enorme aantrekkingskracht op ons nuchtere volkje.

Dit fenomeen is zo sterk aanwezig dat FoodServiceWatcher er een naam aan heeft gegeven: frikantie. Als ‘we’ op vakantie gaan dan zoeken we massaal bestemmingen op waar ook frikandellen worden verkocht, en er is een geniaal brein geweest die deze bestemmingen in kaart heeft gebracht. Deze persoon verdient een frikandel speciaal plekje in de hemel, want dankzij hem of haar zitten we nooit meer zonder onze favoriete snack.

Frikandel speciaal op vakantie

We gaan massaal naar een bestemming waar de frikandellen van Frank te koop zijn, en vaak is dat onder de Spaanse zon. Vanaf nu kunnen we dus onze grenzen verleggen zonder dat we een frikandel speciaal hoeven te missen. Onze nationale lekkernij staat bij vrijwel iedereen op de menukaart, zelfs als we ver van huis zijn, dus de bovenstaande frikandel-wereldkaart is een absolute uitkomst.

We kunnen aankomende zomer dus weer lekker op frikantie, want een kater versla je het beste met een frikandel. Nu moet er nog een kaart komen waarop we Goudse kaas, hagelslag, en stroopwafels kunnen vinden, want een frikandel met hagelslag is ook goed te doen als je een kratje bier achter je kiezen hebt. Laat die zomervakantie maar beginnen, wij kunnen niet wachten.

frikandel speciaal

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!