Life & Health

Met deze 6 tips eindig je nooit meer in de friendzone

friendzone voorkomen tips

Als je die leuke dame wilt versieren, dan is het een verschrikking als het voor de zoveelste keer gebeurt; je eindigt in de friendzone. Je doet nog een laatste poging om haar hart te veroveren, maar dan is het al te laat, en ziet ze jou meer als een goede vriend dan als een potentiële lover. Maar hoe ga je dit de volgende keer voorkomen? Wij hebben 6 tips.

1. Neem een leidende houding aan

Vrouwen vinden mannen die de leiding nemen van nature vaak aantrekkelijker, maar pas erop dat je niet te dwingend en te dominant overkomt. Neem het voortouw, zo help je haar bij de keuzes die gemaakt moeten worden. Je kunt op een subtiele manier de leiding nemen door iets voor te stellen (een bepaalde film, café, of restaurant). Vergeet niet te vragen of ze het er mee eens is, dan blijft het subtiel. Samen cocktails maken is ook een prima idee.

2. Flirten is belangrijk

Als je die meid wel ziet zitten, dan wil je dat aan haar laten weten. Ook dit moet je subtiel doen, maar wel op een manier waarop er seksuele aantrekkingskracht ontstaat. Haar simpelweg vertellen dat ze een mooie jurk aan heeft werkt niet, want dat kun je ook tegen je moeder (of een goede vriendin) zeggen. Complimenteer haar. Een beetje plagend, maar nooit neerbuigend.

friendzone titanic

3. Zeg het gewoon

Dat is ook een optie. Als je het gevoel hebt dat het de verkeerde kant op gaat dan kun je haar ook gewoon vertellen wat je voor haar voelt. Als je bang bent voor afwijzing dan kun je een verkeerd signaal afgeven, waardoor je in de friendzone terecht komt. Haar duidelijk maken dat je gevoelens voor haar hebt is beter dan helemaal geen signaal afgeven en in die gehate friendzone terechtkomen.

4. Lichamelijk contact

Lichamelijk contact is één van de meest duidelijkste manieren om aan te geven dat je meer dan vrienden wil worden met haar. Het verhoogt de spanning en creëert een situatie waarin fysieke aantrekkingskracht wordt verhoogd. Ook dit moet je echter subtiel aanpakken, als je ongevraagd te vaak fysiek wordt, dan kan dit als opdringerig worden opgevat. Probeer dus aan te voelen of er een wederzijdse klik is op dat gebied. Zorg er wel voor de je fris ruikt, en dat je regelmatig je bed verschoont.

friendzone james bond

5. Wees niet te lief

Dat klinkt vreemd, maar er zit een logische gedachte achter. Als je het continu maar met haar eens bent, geen eigen mening hebt, en alles maar op haar af blijft stemmen, dan komt die friendzone steeds dichterbij. Wees lekker jezelf en sta voor je mening. Dat vinden vrouwen veel aantrekkelijker, want als je jezelf helemaal wegcijfert dan kom je onzeker over.

6. Laat haar investeren in jou

Als ze geen moeite voor jou hoeft te doen dan is de lol er snel vanaf. Geef haar ook de kans om jou te veroveren. Als jullie in elkaar investeren dan krijgt de onderlinge relatie meerwaarde. Als je te makkelijk bent dan zal ze jou voor lief gaan nemen, en dan zit je eerder in de friendzone dan je had verwacht. Wederzijds respect en investering schept een band waaruit een soort liefde kan ontstaan waar jij op zit te wachten.

friendzone tony montana

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!