Life & Health

Hoe voorkom je de friendzone en hoe kom je eruit?

friendzone voorkomen

Je weet niet wat je verkeerd doet, maar telkens als je je best bij een dame doet dan eindig je in die friendzone. Vaak is het kwaad daarna al geschied, en lukt het je met geen mogelijkheid meer om haar hart te stelen. Hoe zorg je ervoor dat de dame in kwestie jou niet gaat zien als een goede vriend, maar als een potentiële liefdespartner? Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet.

1. Flirt met haar

Wees niet bang om te flirten met de dame in kwestie. Je kunt hiermee op een speelse manier duidelijk maken dat je haar wel ziet zitten. Als je haar gedrag observeert, en daar plagerige opmerkingen over maakt, dan bouw je een bepaalde spanning op. Een complimentje over haar kleding maken hoort er overigens niet bij, want dat kun je ook aan je moeder geven.

2. Blijf jezelf

Als je overal maar mee instemt dan loop je het gevaar dat je in de friendzone terecht komt. Vrouwen vinden het lief als je iets voor ze over hebt, maar ze vinden het ook erg aantrekkelijk als je een eigen mening hebt, en ervoor durft op te komen. Zoek er een balans in, want als je te inschikkelijk bent dan wordt je al snel als ‘te lief’ gezien, en dan is het te laat.

friendzone tips

3. Neem het voortouw

Erg belangrijk. Vrouwen houden van een man die leiderschap toont, dat is nu eenmaal van nature zo. Kijk uit dat je niet te dominant overkomt, maar help haar met het maken van keuzes. Als je alles van haar af laat hangen dan zet je jezelf in een positie waar je niet in wilt zitten, en dan zit je zo in de friendzone. Pak de leiding, en neem haar mee naar een goed restaurant, in plaats van andersom.

4. Lichamelijk contact

Lichamelijk contact is erg belangrijk om haar te laten weten dat je meer van haar wilt dan alleen vriendschap. Je moet haar logischerwijs niet meteen onder haar rokje grijpen, maar een subtiele aanraking kan al veel doen. Een aai over haar schouder, of een kleine aanraking van haar vingers. Kijk wel uit dat je het niet te vaak doet, want dan eindig je niet eens in de friendzone, maar krijg je een straatverbod.

friendzone friends

5. vertel haar over je gevoelens

Als je niet duidelijk genoeg bent over je gevoelens dan weet ze ook niet dat je haar wel ziet zitten. Ben je geen flirter? Dan zul je toch echt openheid van zaken moeten geven. Vraag haar bijvoorbeeld uit voor een date, en vertel haar dan subtiel dat je haar wel ziet zitten. Wees niet bang voor afwijzing, want als je eenmaal in die friendzone zit dan is het te laat.

6. Creëer een band

Af en toe een beetje contact is niet verstandig. Hou (het liefst dagelijks) contact met de dame in kwestie, zo schep je een band. Stuur haar een appje met goedemorgen, of laat haar weten als er iets grappigs is gebeurt. Overdrijf het niet, want dan kom je wanhopig over. Tip: laat een dag niets horen, als ze jou dan appt dan heb je beet.

7. Betrek haar in jouw leven

Neem haar mee naar gelegenheden in jouw leven. Neem haar mee naar feestjes, verjaardagen, begrafenissen, whatever. Als jullie samen veel ondernemen dan kan er zomaar een vurige romance ontstaan. En! Vergeet tip nummer 1 niet regelmatig toe te passen. Haar af en toe complimenteren is ook geen slecht idee, dan is die friendzone minder snel op jou van toepassing.

friendzone feestjes

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!