Rides

Duizenden F1-fans ervaren allereerste sprintrace op Zandvoort

formule-1-sprintrace-fietsen-zandvoort
Foto: Koninklijke Gazelle

Ruim 110.000 bezoekers wisten afgelopen weekend hun weg naar Circuit Zandvoort per fiets te vinden. Pal voor het terrein kon je je fiets kosteloos bewaakt parkeren en zo genieten van een heerlijk weekendje Formule 1. In hun fietstocht over de prachtige duinen werden zij al helemaal in de stemming gebracht. Een ware Gazelle Sprintrace zorgde voor flinke voorpret. Terwijl het geluid van brullende motoren het luchtruim vulde, was het de aanblik van duizenden fietsen die de show stal.

Sprintrace van Gazelle zorgt voor entertainment in Zandvoort

De Gazelle Sprintrace was een voorproefje van spektakel dat nog niet officieel deel uitmaakte van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort, maar wel een onvergetelijke ervaring bood aan degenen die op de pedalen trapten. Zo’n 3 kilometer voor Circuit Zandvoort mochten de duizenden bezoekers aanzetten voor de sprint en zich over de eindstreep pushen.

De betoverende duinen dienden als decor voor deze opwindende fietstocht. Met de zilte zeelucht in hun neus en de wind in hun haren, werden de fietsers al snel in de juiste stemming gebracht. De duinen werden het toneel van een ware sprintrace, mogelijk gemaakt door de Koninklijke Gazelle. Fietsers waanden zich Max Verstappen en accelereerden in no-time naar de eindstreep. Een voorproefje van de energie die het raceweekend met zich meebracht.

Onder luid gejuich vonden racefans hun weg naar het Circuit

Duizenden Verstappen-fans op de fiets

Dagelijks maakten meer dan 40.000 racefans de reis naar Circuit Zandvoort op hun fiets. De wegen door de duinen werden een kleurrijk lint van oranje, dankzij de Dutch Grand Prix Gazelle-fietsen die voorbij zoefden. Paul Vreeburg, de Algemeen Directeur bij Gazelle, bracht de opwinding treffend onder woorden: “Het is geweldig dat er tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort nu ook een Sprintrace is! We willen dit weekend alle racefans op de fiets naar Zandvoort een onvergetelijke fietservaring bieden.”

De ervaring werd versterkt door het enthousiasme van niemand minder dan Olav Mol, de stem die de Formule 1 tot leven brengt voor miljoenen fans. Samen met een live publiek moedigde Olav Mol duizenden fietsende racefans aan om het meeste uit hun 100 meter sprint te halen. Zo werd deze fietstocht gepromoveerd tot race met je Formule 1-vrienden.

Meer dan 110.000 racefans vonden hun weg naar Zandvoort per fiets

Oranje boven met de Koninklijke Gazelle

De Dutch Grand Prix Gazelle-fietsen, uitgevoerd in stralend oranje, waren de favoriete metgezellen van de racefans op hun reis. Met drie speciaal ingerichte park & bike locaties in Langevelderslag en Haarlem, stonden maar liefst 2.700 fietsen te wachten op F1-supporters die zich wilden onderdompelen in de festiviteiten.

Deze fietsers werden niet alleen uitgedaagd door de Sprintrace, maar ook verwend met de luxe van valet parking voor fietsen. Hun trouwe tweewielers werden netjes geparkeerd, op slechts een steenworp afstand van de ingang van het circuit. Dit was het toppunt van gemak en gastvrijheid, waardoor de hele ervaring een gevoel van speciale behandeling met zich meebracht. Ook de komende jaren kunnen we gaan genieten van de Oranje-enclave die zich richting Zandvoort beweegt.

2700 Oranje-fietsen kleurden de duinen van Zandvoort

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!