Life & Health

Fit blijven op vakantie: voorkom deze veelgemaakte fouten van sporters

fit-vakantie-voorkom-veelgemaakte-fouten-sporters
Foto: Instagram @musclebeachsouthbeach

Wil jij van je welverdiende vakantie genieten, zonder je fysieke conditie te verwaarlozen? Dan ben je op de juiste plek! Hieronder vind je de belangrijkste do’s en dont’s om je fitnessroutine op peil te houden terwijl je de wereld rondreist. Lees verder en ontdek hoe je de fijne lijn kunt bewandelen tussen totale ontspanning en de nodige training!

Fit op vakantie

Maak een flexibel trainingsplan. Het idee van een vakantie is immers om te ontspannen, dus we willen niet dat je fitnessroutine aanvoelt als een tweede job. Probeer te plannen rond de activiteiten die je wilt doen. Als je bijvoorbeeld een dagje op het strand plant, waarom dan niet een vroege ochtend strandloop toevoegen? Als je een stad bezoekt, is wandelen een geweldige manier om toch aan je stappen te komen.

Ten tweede, benut de faciliteiten die je al hebt. Als je hotel een fitnessruimte of zwembad heeft, maak er dan gebruik van. Of, als je de natuur in gaat, overweeg dan outdoor activiteiten zoals fietsen om toch calorieën te kunnen verbranden. Als alternatief kan een eenvoudige trainingsroutine die je in je hotelkamer kunt doen, zoals oefeningen met lichaamsgewicht, bijvoorbeeld push-ups. Ook kan je vaak calisthenics doen in een plaatselijk parkje!

Niet doen op vakantie

Als je een fitnessroutine hebt opgebouwd en hard hebt gewerkt om spiermassa te kweken, dan kan deze in een kwestie van weken afnemen als je helemaal stopt met trainen. De oplossing? Voeg enkele eenvoudige oefeningen toe aan je dag, zoals push-ups, squats of lunges. Deze oefeningen vergen weinig tijd en geen apparatuur, maar kunnen je helpen je spierkracht en -massa te behouden terwijl je geniet van je vakantie.

Probeer daarnaast te voorkomen dat je helemaal in de verleiding komt van vakantie lekkernijen. Probeer natuurlijk de lokale keuken en geniet van een glas wijn of twee, maar probeer je principes niet helemaal overboord te gooien en te veel calorieën te eten. Het balanceren van plezier en fitness is de sleutel tot een succesvolle en gezonde vakantie.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!