Rides

Zien: Ferrari knalt met bizarre snelheid over Duitse autobahn

ferrari 812 superfast v12 snelheid

Voor mensen met supersnelle auto’s is de Duitse autobahn de ideale snelweg om even lekker het gaspedaal diep in te trappen. Dat weten de mannen van YouTube-kanaal AutoTop ook, en testen daarom regelmatig supersnelle auto’s uit op het asfalt aldaar. In dit filmpje testen ze een Ferrari 812 Superfast V12. De snelheid is ronduit beangstigend.

AutoTop en racemonsters

De mannen van het YouTube-kanaal hebben er hun jaloersmakende beroep van gemaakt om in de mooiste supercars te rijden, en hiervan filmpjes op internet te zetten. De racemonsters waar ze in rijden kunnen soms duizelingwekkende snelheden bereiken. Soms zit er een auto tussen die zo hard gaat dat je het gevoel hebt dat de G-kracht je ziel in de bestuurdersstoel drukt.

De reden dat de heren van AutoTop de filmpjes maken met een bodycam mag duidelijk zijn; je wilt beide handen aan het stuur houden met snelheden die met de kleinste stuurfout al dodelijk kunnen zijn. De auto die ze onlangs hebben getest op de Duitse autosnelweg is echt next-level.

Ferrari 812 Superfast V12 snelheid autobahn

Ferrari 812 Superfast V12

Een van de heren drukte namelijk het gaspedaal in van een Ferrari 812 Superfast V12. Dit is een racemonster met 800 pk onder de motorkap. Ruim 2 miljoen fans van AutoTop konden meekijken hoe de eigenaar van het populaire YouTube-kanaal het uiterste uit deze dikke bak wist te halen. Op een gegeven moment bereikte hij een snelheid van 331 km/u. Ter vergelijking; de gemiddelde Formule-1 auto gaat 350 km/u.

Het eerste exemplaar van deze supercar rolde in 2017 van de Italiaanse fabrieksband en is sindsdien zeer geliefd onder snelheidsduivels. Als je er eentje aan wilt schaffen dan betaal je bijna 4 ton, maar dan heb je wel een auto die accelereert van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden. Check hieronder de beelden van deze prachtige bolide, en de ongelofelijke snelheid waarmee hij over de Duitse snelweg boekt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!