Tech

Foto van Elon Musk die een robot kust zorgt voor enorme controverse

elon-musk-kust-robot-foto

Een foto waarop super miljardair Elon Musk een robot zoent heeft onlangs behoorlijk wat commotie veroorzaakt op het internet. Je leest het inderdaad goed, de CEO, die bekend staat om zijn innovatieve en technologische denkvermogen, die zijn lippen op een robot plant. Heeft hij dan eindelijk zijn perfecte match gevonden?

Elon Musk de alleskunner stunt met robotfoto

De multimiljardair heeft een carrière opgebouwd aan de frontlinie van de moderne technologie. Van elektrische voertuigen tot aan ruimteverkenning en sociale media – er lijkt geen grens te zijn aan zijn ambities. En nu, als kers op de taart, duiken er foto’s op van Musk die aan het zoenen is met vrouwelijke humanoïden?

Na de release van beelden waarin Tesla’s eerste humanoïde robots genaamd ‘Optimus’ hun eerste stappen zetten, werden de foto’s van een kussende Elon Musk gedeeld door Twitter-gebruiker Daniel Marven, CEO van een bouwbedrijf. Hij zei daarbij: ‘Elon Musk kondigt zijn toekomstige vrouw aan, wie is zij?’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xavier Art (@art_is_2_inspire)

Ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en kritiek

De foto’s verschenen nadat beelden van Musk’s humanoïde Optimus-robot niet lang geleden openbaar werden gemaakt door Tesla, waarbij ze de nodige kritiek te verwerken kregen. De reden waarom Marven deze foto’s deelde was om de potentiële ontwikkelingen en gevaren van A.I. te bestempelen:

“Het is de eerste robot die specifiek is ontworpen met kunstmatige intelligentie, met de persoonlijkheid en kenmerken van de vrouw waarvan hij droomt… die niet te vinden zijn bij een normaal persoon. Ze is een op zonne-energie werkende robot die niet hoeft te worden opgeladen en is ‘uitgerust met zintuiglijke middelen waardoor ze zich verdrietig en gelukkig kan voelen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xavier Art (@art_is_2_inspire)

Toekomstige A.I. robots

Hij ging verder met het beschrijven van de robot: ‘Ze heeft een evenwichtige mentaliteit… dus ze kan het delen als ze in een crisis verkeert, of de gevoelens die ze ervaart of nodig heeft wanneer ze wordt blootgesteld aan enige psychologische stress.’

Marven verklaarde daarna dat zijn post bedoeld was om “de angstaanjagende kant van AI” te benadrukken, en dat ze allemaal gemaakt zijn door middel van kunstmatige intelligentie. De foto’s zijn een creatie van Pablo Guerrero, dezelfde persoon achter de ‘Puffer jacker Pope’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xavier Art (@art_is_2_inspire)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xavier Art (@art_is_2_inspire)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!