Sports

Elon Musk en Mark Zuckerberg stemmen in met keihard MMA-gevecht

elon musk en mark zuckerberg mma-gevecht
Elon Musk en Mark Zuckerberg stemmen in met gevecht (bron: YouTube/Instagram)

Twee van ’s werelds rijkste en meest prominente tech-miljardairs, Elon Musk en Mark Zuckerberg, hebben ingestemd om tegen elkaar te gaan vechten in een kooigevecht. Of het gaat om een publiciteitsstunt of echte intenties om met elkaar te vechten? De intenties lijken in ieder geval serieus te zijn.

Elon Musk en Mark Zuckerberg in een MMA-gevecht

Musk plaatste zelfs een Tweet waarin hij zei dat hij “klaar was voor een kooigevecht” met Mark Zuckerberg. De baas van Meta plaatste als reactie daarop een screenshot van de Tweet met het bijschrift:”stuur me de locatie”. In een reactie tegen de BBC zei een woordvoerder van Meta: “Het verhaal spreekt voor zich.” Elon Musk reageerde op die desbetreffende Tweet: “Vegas Octagon.”

Voor wie niet weet wat het is: Een Octagon is de wedstrijdmat en omheinde ruimte die wordt gebruikt voor wedstrijden van de Ultimate Fighting Championship (UFC). En de UFC is gevestigd in Las Vegas, Nevada. Meneer Musk, die deze maand 52 wordt, Tweette ook: “Ik heb deze geweldige beweging die ik ‘The Walrus’ noem, waarbij ik gewoon bovenop mijn tegenstander lig en niets doe.”

Welke tech miljardair maakt de meeste kans?

Op die vraag bestaat een simpel antwoord. De 39-jarige Zuckerberg volgt al een behoorlijke tijd training in mixed martial arts (MMA) en heeft onlangs zelfs jiu-jitsu-toernooien gewonnen, terwijl Elon Musk, zoals hij zelf zegt: “Ik sport bijna nooit, behalve als ik mijn kinderen optil en ze in de lucht gooi.” Je kan je voorstellen dat de interacties tussen de miljardairs viraal zijn gegaan, en dat heeft een aantal prachtige foto’s opgeleverd:

Vechtsportjournalist Nick Peet vertelde aan het programma World at One van de BBC dat Dana White, de president van de UFC, “zijn lippen zou aflikken bij de mogelijkheid om deze wedstrijd te organiseren”. Ook zei hij dat de kans best grote is dat het daadwerkelijk gaat plaatsvinden: “Vooral vanwege Elon Musk zijn persoonlijkheid en excentrieke karakter. Zijn carrière suggereert dat hij niet iemand is die gemakkelijk opgeeft.”

Voorspelling van Dana White

Toen er aan hem gevraagd werd wie de wedstrijd gaat winnen, hoefde hij geen seconde na te denken. “Zuckerberg de hele dag door!” En wij begrijpen die keuze wel. Niet alleen heeft hij meer technische ervaring op het gebied van vechtsport – hij is ook twaalf jaar jonger dan Musk. Wat denk jij, gaat dit gevecht echt plaatsvinden? Met Elon Musk weet je het nooit zeker. Wel is het iets waar wij maar al te graag voor zouden willen betalen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!