Rides

Rolls-Royce Spectre: de eerste volledig elektrische Rolls-Royce

Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce komt met een volledig elektrische auto, De Rolls-Royce Spectre. Dat is wereldnieuws, want Rolls-Royce mogen we gerust één van de meest chique en prestigieuze automerken ter wereld noemen.  Bovendien hielden ze de productie van een elektrische auto lang buiten de deur, maar inmiddels is er bij de  Britse automaker een omslagpunt bereikt. Sterker nog, Rolls-Royce wil vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s maken.

Vanaf eind 2023 is de Rolls-Royce Spectre te koop

Het gerenommeerde merk liet in het verleden weleens blijken niet veel op te hebben met elektrische aandrijving. Maar in 2021 kwamen de eerste geruchten van een omslag in het denken over elektrische auto’s en nu is dus de Rolls-Royce Spectre aangekondigd.

Vanaf eind 2023 komt het nieuwe paradepaardje van het Britse merk in de verkoop. Je kunt er wel vast eentje bestellen.  Check wel eerst je banksaldo, want een Rolls-Royce kopen is lang niet voor iedereen weggelegd. Rolls-Royce doet altijd wat geheimzinnig over bedragen, maar kenners verwachten een verkoopprijs van rond de half miljoen euro.

Rolls-Royce Spectre

De indrukwekkende specificaties van de Roll-Royce Spectre

Zoals je van Rolls-Royce mag verwachten zijn de specificaties indrukwekkend. Het is een beest van een auto van 5,45 meter lang en iets meer dan 2 meter breed. Ter vergelijking: één van de meest verkochte auto’s in Nederland, de Volkswagen Golf is 4,28 meter lang en 1,78 breed.

Het gevaarte weegt bijna 3 ton, om precies te zijn 2,975 kilo.  Alleen het accupakket weegt al 700 kilo. De wegenbelasting, die deels door het gewicht van een auto wordt bepaald, tikt dus ook lekker aan. Dat zal de gefortuneerde Rolls-rijders waarschijnlijk een zorg zijn.

Elektrische opvolger van de Phantom Coupé

Rolls-Royce noemt de Spectre gebouwd in de geest van de Phantom. Je kunt de nieuwe wagen als de elektrische opvolger van de Roll-Royce Phantom Coupé zien. Nog niet alle specificaties zijn definitief, omdat de auto nog in de testfase zit. Cijfers die Roll-Royce wel al bekend maakte zijn: een vermogen van 585 pk en een koppel van 900 Nm.

Rolls Royce laat niets aan het toeval over. Elk onderdeel, hoe klein ook moet perfect zijn. Daarom kiest men voor een lange testfase. De Spectre heeft er inmiddels al 2,5 miljoen testkilometers opzetten.

Sterrenhemel in het intererieur

Het oog wil ook wat en Rolls Royce komt met interessante innovaties voor het interieur. Zo wordt de Spectre de eerste Rolls-Royce die niet alleen wordt aangeboden  met een Starlight-plafond, maar ook met Starlight-deuren.  Starlight wil zeggen dat je een sterrenhemel-effect te zien krijgt in het interieur. Het Starlight-plafond bestaat al, maar in de nieuwe Spectre kun je het ook op de zijkanten van het interieur projecteren.
Rolls Royce Spectre Starlight

Waar Rolls Royce ook om bekend staat is de aandacht voor stilte in de auto. Het is de bedoeling dat de Spectre de stilste Rolls Royce ooit wordt. Een elektrische auto maakt natuurlijk sowieso minder geluid dan een benzine- of dieselauto, maar er is ook nog het geluid van de wielen. En die zijn, het zal je niet verrassen, aan de forse kant: de maat is 23 inch.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!