Life & Health

Push-up varianten: 3 effectieve oefeningen voor spiergroei

effectieve push up varianten spiergroei

Als het gaat om het opbouwen van spiermassa, zijn er maar weinig oefeningen zo veelzijdig en effectief voor spiergroei als push-ups. Het mooie van push-ups is dat je ze overal kunt doen, zonder enige apparatuur. Of je nu thuis bent, of op vakantie, er is altijd wel een plek waar je even snel wat push-ups kunt doen. Maar wat zijn de verschillende variaties en hoe kan je deze push-ups het beste uitvoeren?

1. Standaard push-up

Dit is de meest voorkomende vorm van de push-up. Begin in een plankpositie met je handen op de grond op schouderbreedte uit elkaar en je voeten op heupbreedte. Houd je lichaam in een rechte lijn van top tot teen en buig je ellebogen om je lichaam naar de grond te laten zakken. Zorg ervoor dat je je ellebogen dicht bij je lichaam houdt terwijl je naar beneden gaat.

Ga door tot je borst de grond bijna raakt en duw jezelf vervolgens omhoog tot de startpositie. Deze variant focust vooral op spiermassa opbouwen bij de borstspieren, triceps en deels ook de schouderspieren. Als kers op de taart zijn er tal van variaties op deze standaard push-up, waardoor je verschillende spiergroepen kunt trainen en je trainingen nooit saai worden.

standaard push-up

2. Brede push-up

Een goede variant van de standaard push-up, is de brede push-up. Plaats je handen op de grond op iets meer dan schouderbreedte uit elkaar, waardoor je handen verder uit elkaar staan dan bij de standaard push-up. Houd bij het doen van een brede push-up de ellebogen dicht bij je lichaam om onnodige druk op je schouders te voorkomen.

Omdat je handen verder uit elkaar staan dan bij de normale push-up, pak je de borstspieren meer aan in vergelijking met de standaard push-up. Je triceps worden bij deze variant wel minder gebruikt dan bij de standaard variant. Als jij echter de borstpartij van Arnold Schwarzenegger wilt nastreven, is dit de beste variant voor jou!

brede push-up borstspieren

3. Diamant push-up

Plaats je handen op de grond onder je borst, met de duimen en wijsvingers bij elkaar zodat je handen de vorm van een diamant maken. Dit plaatst meer nadruk op de triceps. Houd je ellebogen tegen je lichaam aan terwijl je naar beneden gaat en zorg ervoor dat je je buikspieren aanspant om een ​​stabiele lichaamshouding te behouden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tathastu (@tathastuhealth)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!