Food & Drinks

Dit is het duurste restaurant van Nederland

duurste restaurant

Als we een terrasje in Amsterdam pakken dan is het soms even schrikken als je de rekening krijgt. Alles wordt duurder, dus ook een lekker hapje buiten de deur. Er is echter altijd een overtreffende trap. Wij hebben de hoogste culinaire trede gevonden, en die is meteen de duurste van Nederland. Zullen we even aanschuiven?

Michelin-sterrenrestaurant in Amsterdam

Als je als restauranteigenaar een Michelin-ster krijgt toegewezen dan heb je ook meteen het recht om de prijzen op de kaart te verdubbelen. Zo simpel is het. We vinden het duurste restaurant in onze hoofdstad, om precies te zijn op de 23ste etage van het chique Okura hotel. Dit restaurant heet Ciel Bleu, en daar kun je binnen een uurtje je halve maandhuur door je slokdarm laten glijden.

Volgens Michelin Guide hebben we in ons culinaire kikkerlandje 2 restaurants met drie Michelin sterren, 16 met twee sterren, en 93 met één ster. Hoewel Ciel Blue ‘slechts’ twee sterren heeft, is het wel het restaurant met het duurste menu op de kaart. Trek je beste pak aan, en schuif maar vast aan, want wij gaan het menu van dit sterrenrestaurant even onder de loep nemen.

Menu van het duurste restaurant van Nederland

Het personeel van dit restaurant gelooft in ‘guestronomy, gastronomie waarbij onze gasten centraal staan’, aldus de gastheer. Hoewel ons dat logisch lijkt vragen we niet verder. En dan nu de kaart; het restaurant staat bekend om zijn koningskrab met Baeri-kaviaar en Beurre blanc. Dat is al een culinaire mond vol, maar er is nog meer. Het uitzicht over Amsterdam vanaf de 23ste verdieping is ook een streling voor het oog.

Je kunt kiezen uit het standaard ‘degustatiemenu’, dat klinkt klinisch, maar dat is het niet. Neem €225 mee om jezelf daarvan te overtuigen. En dan hebben we het kaviaar menu, ‘Ciel bleu Caviar’ waar je €495 voor mag dokken. Het zijn wel drie-gangen menu’s, dus je gaat met volle buik naar huis. Van de buik van de steur, naar de buik van de gast zullen we maar zeggen. Het mag wat kosten, maar dan heb je wel wat. Als je daarna blut bent dan kun je altijd nog genieten van de goedkope rum van Aldi.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!