Money & Career

Dit zijn de duurste Nederlandse artiesten om te boeken voor op je feestje

duurste-nederlandse-artiesten-boeken
Foto: Instagram @tinomartin

Als je iets te vieren hebt en geld absoluut geen rol speelt, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt de duurste champagne laten ploppen, evenals een slagroomtaart met bladgoud laten bezorgen. Een feestje zonder muziek is geen feestje, dus werkt een bekende zanger op je festiviteit zeker sfeerverhogend. Wat kost zo’n artiest eigenlijk per half uur? Wij hebben de duurste artiesten voor je op een rij gezet.

Duurste Nederlandse artiesten

Nederlanders houden wel van een feestje. We gaan massaal naar de Vrienden van Amstel Live of naar De Toppers. Nederlandstalige muziek gaat er bij ons volkje in als zoete koek en stroopwafels. Zelfs Dries Roelvink weet hoe hij Nederlands publiek moet entertainen. We moeten wel zeggen dat bij veel mensen de nodige goudgele rakkers ook wel bijdragen aan de feestvreugde. De knip te trekken voor een surprise act op je feestje is het daarom meer dan waard.

Maar wat kost het optreden van een half uur van je favoriete artiesten eigenlijk? Voor een optreden van rapper Boef mag je voor een dubbel kwartiertje minimaal rekening houden met een richtprijs van €10.000,-. Als je Wesley Sneijder, Wilfred Genee en Andy van der Meijde wil zien ‘zingen’ dan betaal je €25.000,- per kwartier voor De Offsiders, maar dat is slechts een aperolletje. Even zonder gekkigheid: de 5 onderstaande Nederlandse artiesten zijn het duurste om te boeken.

duurste nederlandse artiesten boeken rapper boef

5. Tino Martin – €12.500,-

Tino Martin is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Hij is op dit moment een van de meest geboekte artiesten van Nederland. De zanger is bekend geworden met nummers zoals ‘Jij liet me vallen’ en ‘Zij weet het’. Zijn repertoire bestaat uit kletsers van meezingers die het uitermate goed doen op elk feestje. Tino komt zijn zangkunsten een half uur ten gehore brengen voor het bovenstaande bedrag. Misschien wil hij tien minuten langer blijven hangen als je hem een biertje aanbiedt.

duurste nederlandse artiesten boeken tino martin

4. Gordon – €12.750,-

Gordon Heuckeroth: wie kent hem niet? Deze zangpoedel trekt al jaren volle zalen en weet het publiek zonder enige problemen mee te laten zingen. We kennen de zanger van hits zoals ‘Blijf je vannacht bij mij’ en ‘Ik bel je zomaar even op’. Gordon is een mediapersoonlijkheid waar niemand omheen kan, daarom mag je jouw pinpas oppoetsen als je hem gaat boeken. Voor €12.750,- komt deze Amsterdammer een half uurtje zingen op je fuif.

duurste nederlandse artiesten boeken gordon

3. Jan Smit – € 14.000

Volendam staat bekend om de verse vis, gedeelde achternamen en vele artiesten. Het vissersdorpje staat echter ook bekend om de zogeheten ‘palingsound’. Een van de grondleggers van deze muziek is Jan Smit. De sympathieke Volendammer staat al vele jaren aan de top van de Nederlandse muziekindustrie. De laatste jaren wellicht wat in de vergetelheid geraakt, maar voor een bedrag van €14.000,- is hij de ultieme muzikale vangst op je persoonlijke feestje.

duurste nederlandse artiesten boeken jan smit

2. Gerard Joling – € 14.000

Gerard Joling is een echte topper. We kennen hem uiteraard van zijn eeuwenoude hits ‘Ticket to the Tropics’ en ‘No more Boleros’. Zijn aanstekelijke karakter past op elk feestje, dus Gerard brengt niet alleen goede muziek, maar ook entertainment. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten, want Gerard Joling in de tuin kost je €14.000 per half uur. Zorg jij voor de slingers? Dan zorgt Geer voor de sfeer.

duurste nederlandse artiesten boeken gerard joling

1. André Hazes – € 19.500

Hij is een tijdje afwezig geweest, maar dat mag de pret niet drukken. André Hazes is nog steeds een van de meest populaire artiesten van Nederland en daar hangt een prijskaartje aan. Met hits zoals ‘Leef’ brengt hij de Hazes-sound naar het podium in de bedrijfskantine. Met afstand mag hij zich de duurste artiest noemen, want voor een bedrag van €19.500,- stapt hij in zijn Porche Panamera met jouw adres op het display van zijn navigatiesysteem.

duurste nederlandse artiesten boeken andre hazes

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!