Money & Career

Dit zijn de 5 meest zeldzame en duurste LEGO sets ter wereld

bizar dure lego sets

Wie houdt er nou niet van lego? LEGO is niet alleen meer voor kinderen om mee te spelen, maar ook steeds meer volwassenen vinden het heerlijk om LEGO te verzamelen en weer een nostalgisch gevoel te krijgen. Het is misschien maar beter ook dat sommige lego-sets volwassen mensen meer aanspreken dan kinderen, want de prijzen die je voor sommige sets soms moet neerleggen zijn gigantisch. Maar wat zijn eigenlijk de duurste LEGO sets?

5. Han Solo op Tauntaun – €2700

Dit is niet de duurste Star Wars LEGO-set in dit lijstje. Hoewel Han Solo op Tauntaun misschien niet de meest visueel aantrekkelijke set is, is het een zeer gewilde en prijzige verzamelitem. Voor de echte Star Wars-fans is dit een must-have item voor hun LEGO-collectie.

han solo lego set

4. TMNT Antonio’s Pizza-Rama – €3700

De Teenage Mutant Ninja Turtles hebben een speciale plaats in de harten van vele fans. Daarom is de LEGO-set TMNT Antonio’s Pizza-Rama zo waardevol. Deze zeer zeldzame set neemt de vorm aan van een pizzarestaurant uit de TMNT-serie. Het wordt geleverd in een speciale pizzadoos en bevat zelfs een LEGO-pepperoni pizza! Deze set was oorspronkelijk een promotieartikel met de bekende liefde van de Turtles voor pizza.

3. Ultimate Collector’s Millennium Falcon – €4100

Voor de Star Wars- en LEGO-liefhebbers is de Ultimate Collector’s Millennium Falcon de ultieme droom. Deze set is niet alleen de duurste Star Wars LEGO-kit ooit, maar ook een gedetailleerd model van de iconische Millennium Falcon met maar liefst 5174 onderdelen. Het bevat ook minifiguren van Obi-Wan Kenobi, Chewbacca, Princess Leia, Luke Skywalker en Han Solo.

2. Legoland Inside Tour Piper Airplane (2012) – €5500

Als je op zoek bent naar een exclusieve LEGO-set, dan is de Legoland Inside Tour Piper Airplane 2012 iets voor jou. Deze zeer zeldzame set bestaat uit een vliegtuig, vliegveld en minifiguren. Wat deze set echt uniek maakt, is dat er slechts 53 exemplaren van zijn geproduceerd. Het is gebaseerd op het allereerste LEGO-vliegtuig uit 1962 en is een waardevol verzamelobject.

lego vliegtuig

1. HC Andersen’s Clumsy Hans (2015) – €6800

En tot slot hebben we de duurste LEGO-set ter wereld: HC Andersen’s Clumsy Hans. Deze set is een zeer beperkte editie en was oorspronkelijk alleen aangeboden aan LEGO-ambassadeurs. Slechts enkele honderden exemplaren zijn ooit geproduceerd, en sommige ambassadeurs hebben ervoor gekozen om hun sets te houden in plaats van ze te verkopen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LegoMocs (@dailybrickpics)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!