Huizen

Duurste huis van Europa: dit betaal je voor een nachtje in Palais Bulles

duurste-huis-europa-palais-bulles
Foto: @m6dified

Aan exclusiviteit hangt een prijskaartje, met daarop een hoog bedrag. Wil je bijvoorbeeld een keertje overnachten in het duurste huis van Europa, Le Palais Bulles in Cannes? Dan betaal je daar een megabedrag voor. We verklappen vast dat je voor hetzelfde bedrag een prima middenklasse auto kunt kopen.

Het Palais Bulles oftewel Bubbel Paleis

Tegenwoordig zijn vrijwel all gebouwen vierkant, maar ronde huizen waren eeuwenlang normaal. Architect Antti Lovag greep terug op het aloude gevoel toen hij Le Palais Bulles (in het Engels het Bubble Palace en in het Nederlands Bubbel Paleis), ontwierp in Cannes, Zuid-Frankrijk.

Hij noemde de rechte lijn zelfs als “een agressie tegen de natuur.” Modeontwerper Pierre Cardin was het hiermee eens en kocht Le Palais Bulles op een veiling in de vroege jaren ’90 als vakantiehuis. Hij voelde zich aangetrokken tot het paleis en zei: “Ronde vormen hebben me altijd geïnspireerd,” en vergeleek het met het lichaam van een vrouw: “alles is absoluut sensueel.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SURFACE (@surfacemag)

Duurste woning in Europa is bijna een half miljard waard

Travis Scott, Bad Bunny en The Weeknd vonden het een perfecte entourage voor een videoclip. De waarde van het paleis wordt geschat op ongeveer 456 miljoen dollar. Daarmee is Palais Bulles het  duurste huis in Europa. Er is overigens verschillende keren geprobeerd het paleis te verkopen, maar dat is nooit gelukt. Waarschijnlijk is het daarvoor niet alleen te duur, maar simpelweg te eigenzinnig.

Bijzonderheden van het Palais Bulles

Het paleis bestaat uit een serie met elkaar verbonden ronde gebouwen die elk een kamer vertegenwoordigen. Het huis strekt zich uit over zes niveaus op 1,75 hectare op een klif met een adembenemend uitzicht van 180 graden over de Middellandse Zee. Met niet één rechte lijn op het terrein, heeft de woning tientallen kamers, inclusief gebogen badkamerinrichting.

De weelderige tuinen bevatten vijvers en zwembaden die op artistieke manier de architectuur weerspiegelen, zowel overdag als ’s avonds wanneer ze verlicht zijn. Aan de rand van de klif bevindt zich een openluchttheater met 500 zitplaatsen, met spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee en de Baai van Cannes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ALISON ROSE (@alisonroseny)

Wat kost Palais Bulles huren per nacht?

Pierre Cardin verhuurde het paleis regelmatig voor 33.200 dollar per nacht. Cardin overleed in 2020, sindsdien beheert AAA Luxury World Marketplace  het complex en verhuurt het aan particulieren voor $31.000 per nacht. Veel opmerkelijke evenementen hebben hier plaatsgevonden, zoals een Dior Resort Show en het 40-jarig verjaardag evenement van de James Bond filmreeks.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!