Style

Dit zijn de 7 duurste horloges van Inter Miami’s superster Lionel Messi

duurste-horloges-lionel-messi
Foto: BSR

Lionel Messi, de gerenommeerde voetballegende en Inter Miami-superster, staat niet alleen bekend om zijn buitengewone vaardigheden op het veld, maar ook om zijn exquise smaak voor luxe. Naast zijn prestaties op het voetbalveld heeft Messi namelijk een indrukwekkende collectie prachtige horloges opgebouwd die zijn extravagante voorkeur weerspiegelen. Niet gek met het vermogen wat de Argentijn bezit!

Lionel Messi’s dure horloge fetish

Toen Messi in 2022 voor de zevende keer de FIFA Best Men’s Player award won, was dit een recordprestatie die zijn zevende overwinning in 14 jaar markeerde. De Argentijnse aanvoerder werd geëerd voor zijn briljante jaar, waarin hij zijn team leidde naar hun eerste WK-overwinning sinds 1986 en zeven doelpunten maakte in evenveel wedstrijden tijdens het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar.

De 36-jarige voetbal superster hield een ontroerende toespraak toen hij de WK-prijs in ontvangst nam, terwijl hij trots een verbluffende Patek Philippe Grand Complications-horloge uit de nieuwste collectie droeg. Dit horloge was een van de vele zeldzame en exotische uurwerken in zijn bezit, gemaakt door premium horlogemakers zoals Rolex, Audemars Piguet, Hublot, Patek Philippe en Jacob & Co. … maar is dit het duurste horloge? Hier zijn enkele van de luxueuze horloges in Messi’s collectie.

In zijn vrije tijd draagt Messi graag de duurste modellen

7. Audemars Piguet Royal Oak Chronograph Leo Messi – €115.000

Tijdens zijn hoogtijdagen in de jaren 2010 werd Messi geselecteerd als ambassadeur voor Audemars Piguet, waarbij ze zelfs samenwerkten aan een exclusief ontwerp: de Royal Oak Chronograph Leo Messi. Er werden in totaal 1.000 horloges met een tantaal bezel gemaakt, waaronder 500 in staal, 400 in roségoud en 100 in platina.

Lionel Messi’s eigen model, met een diameter van 41 mm, is de zeldzaamste variant en is gemaakt van platina met een donkerblauwe wijzerplaat, uur markeringen van witgoud en een blauwe alligatorband. De waarde ervan werd geschat op US$125,000 door Wrist Enthusiast.

Lionel Messi was een tijdje ambassadeur van Audemars Piguet

6. Hublot Bat Bang Tourbillon – €138.000

Messi bezit ook een zeldzaam horloge van Hublot, de Bat Bang Tourbillon 305.CM.002.RX. Dit uitzonderlijke horloge heeft een geheel zwarte uitstraling, met een 44 mm zwarte keramische kast, een zwarte wijzerplaat en een zwarte rubberen alligator band met een zwarte roestvrij stalen vouwsluiting.

Het horloge heeft een handmatig opwindbaar uurwerk en een vliegend tourbillon-kooi op 6 uur. Bovendien heeft het een gangreserve van vijf dagen en is het waterbestendig tot 100 meter. Met een beperkte oplage van 50 stuks heeft het een prijs van ongeveer €138.000 op de markt, maar het is vaak uitverkocht, volgens Essential Watches.

Lionel Messi met zijn Hublot Bat Bang Tourbillon

5. Rolex Submariner Date 116659 SABR – €147.000

Binnen Lionel Messi’s collectie van Rolex-horloges heeft de Submariner 116659 SABR waarschijnlijk de hoogste prijs. Het 40 mm horloge is gemaakt van 18k witgoud, met een blauwe wijzerplaat en een oesterband. De lunette is voorzien van 27 donkerblauwe baguette saffieren, 11 baguette-geslepen diamanten en een driehoek-geslepen diamant op 12 uur, volgens Superwatchman.

Bovendien zijn er 92 briljant-geslepen diamanten op de kast en de kroonbescherming. De Rolex Submariner-beweging heeft een monometallisch balans die instelbaar is voor temperaturen en vijf standen. De geschatte waarde op de markt kan oplopen tot €147.000, volgens Sotheby’s.

De klassieke Rolex Submariner om de pols van de Argentijn

4. Jacob & Co. Grand Complication Epic SF24 Tourbillon – €193.000

In 2019 strekte Lionel Messi’s invloed zich uit buiten het voetbalveld toen hij het gezicht werd van Jacob & Co., een merk dat synoniem staat voor luxe en innovatie. Onder de horloges die Lionel Messi’s aandacht trokken, bevindt zich de Grand Complication Epic SF24 Tourbillon Rose Gold. Dit horloge, vaak bestempeld als het “horloge voor de wereldreiziger in een privéjet”, pronkt met een kast van 45 mm met 163 zorgvuldig vervaardigde onderdelen.

Wat dit horloge bijzonder maakt, is de wereldtijd weergave, waarmee elegant de stad en de datum van verschillende locaties op de wijzerplaat worden aangegeven. Een open tourbillon met een rotatie van één minuut voegt extra charme toe en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de intrigerende details en het hypnotiserende mechanisme te observeren. Met slechts 101 beperkte exemplaren beschikbaar, heeft dit exceptionele horloge een prijs van €193.000, zoals vermeld op de officiële website van Jacob & Co.

Jacob & Co. Grand Complication Epic SF24 Tourbillon ter waarde van 193.000 euro

3. Patek Philippe Perpetual Calendar 5270P – €214.000

Een hoogtepunt in Lionel Messi’s horlogecollectie was zijn verschijning bij The Best FIFA Football Awards 2022, waar hij een Patek Philippe Grand Complications horloge uit de Perpetual Calendar collectie presenteerde. Deze collectie, geïntroduceerd in 1889 en gekenmerkt door voortdurende innovatie, belichaamt het toewijding van het merk aan uitmuntendheid.

Het horloge met een diameter van 41 mm heeft een platina kast, een saffier kristallen achterzijde en een betoverende groene wijzerplaat versierd met gouden uurmarkeringen. Een glanzende zwarte alligator band completeert de verfijnde uitstraling. Dit meesterwerk van Patek Philippe werkt op een handmatig opwindsysteem aangedreven door het Calibre chronograaf-mechanisme. Het toont elegant de dag, maand, schrikkeljaar en maanfasen en is voorzien van een 30-minuten teller.

Messi na het winnen van de Best Men's Award

2. Drie Patek Philippe Nautilus Modellen – €380.000

De bewondering van Lionel Messi voor de Patek Philippe Nautilus-collectie is duidelijk aanwezig in zijn bezit van niet één, maar drie prachtige stukken. Onder hen springt de Nautilus Chronograph 5980/1R, een favoriet onder beroemdheden, eruit. Dit opmerkelijke horloge heeft een kast en armband van 18k roségoud met een diameter van 40,5 mm, gecombineerd met een zwart verloop wijzerplaat versierd met goudgecoate lichtgevende uurmarkeringen.

De chronograafcomplicatie omvat een 60-minuten en 12-uurs monoteller, terwijl het horloge zelf beschikt over een gangreserve van 55 uur. Terwijl de prijs op de website van Patek Philippe wordt vermeld als €105.000, suggereren experts dat de waarde kan stijgen tot €386.000 op de secundaire markt. Daarnaast omvat Lionel Messi’s collectie een witgouden 5740/1G met een blauwe wijzerplaat en een stalen 5711/1A-011 met een “piano” wijzerplaat.

Lionel Messi met zijn zeldzame Patek Philippe

1. Jacob & Co. Epic X Chronograph Messi Full Baguette – €550.000

Als een bewijs van zijn roem en invloed sloeg Lionel Messi de handen ineen met Jacob & Co. om een luxe lijn te creëren die zijn naam draagt. Het hoogtepunt van zijn collectie is de Epic X Chronograph Messi Full Baguette, een ware belichaming van luxe en verfijning. Dit horloge, gewaardeerd op een indrukwekkende €550.000, toont een kast van 47 mm van 18K witgoud versierd met een verbazingwekkende totaal van 141 karaat baguettegeslepen diamanten.

De kronen zijn versierd met enkele ronde diamanten, wat een extra laag elegantie toevoegt. De blauwe mineraalkristallen wijzerplaat is een kunstwerk op zich, met een betoverende weergave van diamanten, robijnen en saffieren. Een witte alligatorband eert Lionel Messi’s Argentijnse erfgoed, terwijl zijn gestileerde logo “M” op 6 uur en zijn handtekening op de achterkant van de kast een persoonlijk tintje toevoegen aan dit exceptionele horloge.

Messi had onder andere een samenwerking met Jacob and Co

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!