Money & Career

Dropshippers verdienen miljoenen in Nederland, maar klanten vaak ontevreden

dropshippers-verdiensten-nederland-ontevreden-klanten
Dropshippers in Nederland verdienen gigantische bedragen maar vaak ten koste van klanten

Bij dropshipping plaatst de verkoper een bestelling bij de leverancier wanneer een klant een product koopt. De leverancier verzendt het product rechtstreeks naar de klant, zonder dat de verkoper het product zelf fysiek op voorraad hoeft te hebben. Dit betekent dat de verkoper geen kosten heeft voor het opslaan van producten of het beheren van een magazijn. Maar dit kan ook flinke nadelen hebben, zoals het groeiende aantal ontevreden klanten. 

Dropshippers in Nederland

Dropshipping kan dus een lucratief verdienmodel zijn waarbij je online spullen verkoopt, zonder ze in voorraad te hebben. Bestelt een klant iets bij jou, dan bestel jij het snel bij een leverancier die het product rechtstreeks aan de klant verzendt. De leverancier bevindt zich vaak in Azië, waar de producten, vaak van middelmatige kwaliteit, worden geproduceerd.

En dat is natuurlijk helemaal legaal. Het nadeel hieraan is echter dat deze manier van ondernemen mensen aantrekt die enkel en alleen aan winstmarges denken. Bovendien zijn de wachttijden van producten vaak erg lang, en als er iets mis gaat, gaat dit vaak ten koste van de koper. Het retourneren van producten – die terug moeten naar China – kost klanten vaak tientallen euro’s.

dropshippers in nederland

Hoeveel verdient een dropshipper?

Het is niet honderd procent te achterhalen hoeveel een gemiddelde dropshipper verdient. Vaak zijn de winsten die deze personen claimen te hebben behaald niet betrouwbaar, en wordt er vaak gesproken over ‘gemaakte omzet’ in plaats van geboekte winsten. Het is niet bekend hoeveel dropshippers er zijn in Nederland. De Volkskrant meldde dat de Kamer van Koophandel niet exact weet hoeveel bedrijven dit als verdienmodel hebben.

Wat wel te vinden is op de website Oberlo is de wereldwijde omzet van dropshipping in 2023, en de cijfers liegen er niet om. In 2023 gaat de totale wereldwijde omzet van dropshipping richting de grens van 200 miljard dollar. Niet gek als je het ons vraagt. Hier zit ook de omzet van grote namen bij, denk aan Amazon of Bol.com. Ga jij een poging wagen om geld te verdienen met dropshipping? Laat het ons weten!

dropshippers in nederland

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!