Life & Health

Waarom drinken van lauw water op een lege maag gezond is

drinken-lauw-water-lege-maag-gezond

Bijna iedereen weet wel dat je lichaam na een lange nacht slaap uitgedroogd is, waardoor je extra veel moet drinken wanneer je wakker wordt. Maar heb je er ooit over nagedacht om de kraan iets warmer te zetten en lauw water te drinken op een lege maag? Misschien niet, maar na het lezen van dit artikel komt daar misschien wel verandering in!

Lauw water op een lege maag

Het drinken van lauw water op een lege maag kan helpen om opstoppingen in je darmen te voorkomen. Het warme water stimuleert de darmen om samentrekkingen te maken en zo de stoelgang te bevorderen. In vergelijking met normaal water helpt lauw water ook beter bij het afbreken van voedsel in de maag en zorgt ervoor dat het voedsel soepel door de darmen gaat.

Het drinken van lauw water kan daarnaast helpen om je metabolisme op gang te brengen, wat onder andere kan helpen bij gewichtsverlies. Het warme water kan de lichaamstemperatuur tijdelijk verhogen, wat het metabolisme kan versnellen en meer calorieën kan verbranden. Ook helpt het om de afvalstoffen in het lichaam beter weg te spoelen ten opzichte van koud water.

gevolgen lauw water lege maag

Lauw water tijdens het eten

Niet alleen op een lege maag kan lauw water een gezondere optie voor je zijn. Het drinken van lauw water tijdens het eten heeft namelijk ook voordelen, met name voor de spijsvertering. Als je koud water drinkt tijdens het eten, kan dit de spijsvertering vertragen omdat het de temperatuur in de maag verlaagt en de vertering van voedsel vertraagt. Dit komt omdat het lichaam extra energie moet gebruiken om het koude water op te warmen tot de lichaamstemperatuur.

Door lauw water te drinken, blijft de temperatuur in de maag stabiel en kan het voedsel sneller en efficiënter worden verteerd. Dit kan helpen om een opgeblazen gevoel na de maaltijd te voorkomen. Het is echter nog steeds belangrijk om niet te veel lauw water te drinken tijdens een maaltijd, omdat te veel drinken weer het spijsverteringsproces kan verstoren. Zorg er daarnaast ook zeker voor dat je water uit plastic flesjes vermijdt, omdat dit ook ongezond voor je kan zijn!

warm water drinken lege maag

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!