Food & Drinks

Dramathon is een smaakvolle marathon voor whisky liefhebbers

dramathon-marathon-whisky-schotland
Bron: The Dramathon 2023

Denk je aan een marathon, dan denk je waarschijnlijk aan maandenlang hard trainen, maar vooral afzien. Water, eiwitshakes en nog meer water. Als we het hebben over een marathon zal alcohol waarschijnlijk niet het eerste zijn waar je aan denkt. Toch is dit wel zo. Tenminste, in Schotland. Tijdens de Dramathon loop je door het prachtige landschap van Schotland, en maak je tegelijkertijd een tour langs bekende whisky-distilleerderijen.

The Dramathon 2023: marathon voor whisky liefhebbers

Een marathon lopen door de meest bijzondere landschappen van Schotland. Klinkt misschien te mooi om waar te zien, maar toch is het zo. De route van de Dramathon vindt plaats in het noorden van Schotland in Speyside. Wat je hier tegen gaat komen? Denk aan schilderachtige dorpjes, kastelen, natuur en natuurlijk whisky. Tijdens de looproute van 42,195 km kom je langs bekende en minder bekende distilleerderijen.

Als je je niet helemaal zelfverzekerd voelt om meer dan 42 kilometer te gaan rennen, zijn er verschillende opties voor verschillende niveaus. Hetgeen wat iedereen met elkaar gemeen heeft is de liefde en passie voor whisky. Maar wat kan je allemaal verwachten langs deze tocht? Niet alleen werk je aan je conditie. Ook kom je langs enkele van de meest iconische distilleerderijen die het land rijk is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jenn (@jennanne8)

Deze distilleerderijen kom je tegen in Schotland

Als je de hele marathon loopt kom je langs de distilleerderijen van de bekende merken Glenfarclas, Ballindalloch, Tamdhu, Knockando, Dalmunach, Aberlour, Balvenie en je eindigt bij het wereldberoemde Glenfiddich. Bij het uitlopen van de marathon krijg je, naast een medaille, ook kleine flesjes whisky’s van alle bovenstaande merken. Hebben wij even geluk.

Op 21 oktober 2023 is het zover. Je hebt dus nog even om jezelf in het zweet te werken. Benieuwd naar hoe je jezelf (en je vrienden) kan inschrijven? Vergeet dan zeker niet de website van The Dramathon te checken. Ben je toch op zoek naar een whisky reis die iets minder inspannend is? Lees dan hier alles over whiskytrein ‘The Royal Scotsman’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jon Olsen (@jonny_ols_)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!