Entertainment

Alles wat je moet weten over de draagbare PS5 streaming controller

draagbare-ps5-streaming-controller

Videogame fabrikant Sony heeft officieel aangekondigd dat ze een draagbare PS5 streaming controller op de markt zullen gaan brengen. Deze wordt speciaal ontworpen voor de Playstation 5, en zal waarschijnlijk later dit jaar nog gelanceerd worden. In dit artikel leggen we uit wat je allemaal moet weten.

Draagbare PS5 streaming controller

Momenteel staat het apparaat nog bekend als ‘Project Q’, en beschikt over een 8-inch tablet scherm met twee controller componenten die vergelijkbaar zijn met de DualSense controller. Tijdens een presentatie van het apparaat benadrukte CEO Jim Ryan het belang van innovatie. En niet alleen in de games die je speelt, maar ook in de manier waarop je ze speelt.

Hij zei hierover: “Later dit jaar lanceren we een apparaat waarmee je elke game vanaf je PS5 via WIFI kunt streamen. Intern bekend als Project Q, heeft het een 8-inch HD-scherm en bevat het alle knoppen en functies van de draadloze DualSense-controller.” Dit klinkt voor alle game liefhebbers onder ons als een feestje. Toch zit er wel een addertje onder het gras, wat Sony op flink wat kritiek is komen te staan.

Belangrijke informatie over Project Q

Laten we nu even stilstaan bij de grootste kritiek die ‘Project Q’ tot dusver heeft gekregen. Het apparaat biedt geen plek aan native games. Dat betekent – het streaming-apparaat is puur bedoeld voor degenen onder ons die al de benodigde software op hun PS5 hebben geïnstalleerd. Het idee hierachter is dat je op je draagbare apparaat kunt blijven gamen terwijl je gezellig op de bank zit, terwijl je partner of kinderen hun favoriete tv-programma’s verslinden.

Maar, gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over slechte beeldkwaliteit, aangezien dit technologische hoogstandje beschikt over 1080p resolutie en een soepele 60 frames per seconde. Voordat je een gat in de lucht springt. Sony heeft nog niets losgelaten over een eventuele prijs. En hoewel dit meestal in veel gevallen een cruciaal onderdeel van een product is, wachten wij nog heel even met het enthousiasme. Dus laten we vooral hopen dat Sony binnenkort de prijs bekend maakt, zodat we ons kunnen voorbereiden op de volgende fase van ons financiële drama.

draagbare ps5 streaming controller

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!