Sports

Hoe Denzel Dumfries mentale uitdagingen overwint met sportpsycholoog

denzel dumfries over belang sportpsycholoog

Denzel Dumfries was de grote held in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten tijdens de eerste knock-out wedstrijd op het WK in Qatar. Dumfries kreeg na de wedstrijden in de groepsfase echter veel kritiek te verwerken. Denzel wist zich over deze kritiek heen te zetten met het behulp van een sportpsycholoog. Maar hoe kunnen psychologen helpen om de prestaties van sporters te verbeteren?

De sportpsycholoog van Denzel Dumfries

Dumfries zegt bijzonder kritisch te zijn op zijn eigen prestaties, hij wil namelijk altijd beter presteren. Maar buiten zijn eigen kritische blik, kreeg hij ook de media over zich heen na mindere prestaties in de eerste wedstrijden van het wereldkampioenschap in Qatar.

Een sportpsycholoog helpt Dumfries al sinds het begin van zijn carrière om beter om te gaan met deze druk en kritiek. Tijdens het WK heeft Denzel via Zoom gesprekken gehad, waardoor Denzel deze kritiek een plekje heeft kunnen geven. Het resultaat? Twee assists en een goal tegen de voetballers uit de Verenigde Staten.

Het belang van psychologen binnen sport

Er zijn veel voetballers die een psychologen gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Onlangs ging bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo langs bij psycholoog Jordan Peterson. Sporters kunnen baat hebben bij de adviezen en ondersteuning van een sportpsycholoog om zich mentaal op hun wedstrijden en trainingen voor te bereiden. Veel sporters zeggen last te hebben van het drukke schema en vinden het soms lastig om zichzelf voor een lange periode mentaal gefocust te houden, waar een psycholoog dus een handje mee kan helpen.

Daarnaast kan een sportpsycholoog helpen om sporters als Dumfries te ondersteunen bij het omgaan met de druk en stress die voorkomt in de sportwereld. Het verwachte niveau van een trainer, de concurrentie met andere sporters, de spanning van belangrijke wedstrijden, of de media-aandacht kan veel stress veroorzaken bij sporters. Om deze druk en stress niet de sportprestaties te laten beïnvloeden, kiezen veel sporters er voor om met psychologen te werken.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!