Entertainment

Zo gaat het nu met de deelnemers uit realityprogramma De Gouden Kooi

de gouden kooi

Het is alweer zeventien jaar geleden dat het uiterst spraakmakende realityprogramma De Gouden Kooi op de televisie was te zien. De bewoners van de villa streden om de winst en het bijbehorende geld, en lieten alle fatsoensnormen vallen voor een smullend miljoenenpubliek. Maar hoe is het nu met de oud-bewoners? Laten we ze eens een bezoekje brengen en kijken wat er van ze is geworden.

Realityprogramma van John de Mol

Na realityprogramma’s Big Brother en De Bus rook puppetmaster en mediatycoon John de Mol het grote geld. Het reality-concept was een doorslaand succes in televisieland, maar het kon wat hem betreft een stapje verder en meer shockerend. De Gouden Kooi was zijn volgende project, hij moest alleen nog mensen zien te vinden die hij aan zijn touwtjes kon binden.

De eerste aflevering werd uitgezonden in 2006. In de twee jaar die volgden konden we zien hoe types zoals ‘Terror Jaap’ het bloed onder de nagels van mensen vandaan trok terwijl hij door zijn eigen kots rolde. Nu, zeventien jaar later, wordt er nog steeds gesproken over het wangedrag van de deelnemers. Hoe gaat het nu met ze? Hieronder lees je hoe het de oud-bewoners na het programma is vergaan.

gouden kooi oud deelnemers

‘Terror’ Jaap Amesz

We beginnen bij de winnaar van het programma. Jaap Amesz (ook wel Terror Jaap genoemd) wist de villa met 1,3 miljoen te verlaten nadat mensen op hem hadden gestemd. Dat deden ze echter nadat hij had beloofd om het geld te schenken aan een goed doel, wat niet gebeurde. Karma of niet; Jaap verloor vrijwel al zijn geld toen de DSB bank failliet ging.

Brian Kubatz

Hij was een grote favoriet bij het publiek, maar ging er net niet met de winst vandoor. Tijdens zijn verblijf in de villa van de Gouden Kooi had hij een relatie met Amanda Balk, de rondborstige dame die we later in dit artikel voorbij zullen zien komen. Er is na het programma niets meer vernomen van Brian, het enige wat bekend is, is het feit dat hij nu een zoontje heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door B R I A N K U B A T Z (@briankubatz)

Natasja Blank

Natasja Blank rook het geld van John de Mol en liet haar twee kinderen bij haar vriend achter om mee te doen aan het programma. Aangezien er geen geplande eindtijd aan het programma zat (dat kon dus jaren duren) kwam haar dit op veel kritiek te staan. Zowel de buitenwereld als de bewoners van de villa keurden het af, waarna ze razendsnel werd weggestemd.

Huub van Ballegooy

Huub is de lover van reality-dames. In De Gouden Kooi kreeg hij een relatie met Claire, waar hij een kind mee kreeg. Later deed hij het met een deelneemster uit Utopia, eveneens een realityprogramma. Van Huub weten we dat hij bij Talpa werkt, ja, het productiebedrijf dat verantwoordelijk was voor de Gouden Kooi. Over doorstromen gesproken.

Amanda Balk

Amanda Balk kreeg na haar verblijf in de villa een relatie met de wereldberoemde DJ Afrojack, waar ze een dochter mee kreeg. Na veelbesproken breuk werd er niet veel van haar vernomen, totdat ze in tv-programma Echte Meisjes in de Jungle was te zien. Van een carrière op de televisie is het niet meer gekomen, ze verkoopt nu zwemkleding. Misschien kan Emily Shak een keer poseren voor haar bedrijfje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMANDA BALK (@amandabalk_)

Nena Lammerts van Bueren

Nena was een veelbesproken meid in het programma, en zou ze regelmatig het bed delen met verschillende bewoners. Geweld was uit den boze in de spelregels van De Gouden Kooi, dus toen ze Brian schopte nadat ze werd beschuldigd van overspel kon ze haar koffers pakken en vertrekken, ze is daarna nooit meer op televisie gezien.

Nadia Derbane

Nadia was een uitgesproken persoonlijkheid in het programma, en kreeg een kind met Dennis, die ze had ontmoet in hetzelfde programma. Ze heeft net zoals Amanda Balk een keer meegedaan aan het programma Echte Meisjes in de Jungle, maar dat was het dan ook wel. Er is daarna niets meer van haar vernomen, in ieder geval niet op de Nederlandse televisie.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!