Money & Career

David Beckham verdiende dit bedrag in 5 jaar met Inter Miami FC

david-beckham-inter-miami-fc
Foto: Instagram @davidbeckham

Het verhaal van David Beckham en zijn betrokkenheid bij Miami FC begon al in 2014, toen hij aankondigde dat hij een Major League Soccer (MLS)-franchise zou gaan oprichten als onderdeel van zijn contract met LA Galaxy. Volgens dat contract kon Beckham een team kopen voor $25 miljoen. Deze slimme investering bleek in de jaren daarna een van de beste keuzes die de Engelsman kon maken. Dit is wat hij verdiende in de afgelopen 5 jaar met Inter Miami FC.

David Beckham en Inter Miami FC

David Beckham is een voormalig professioneel voetballer uit Engeland, en een van de meest beroemde sportpersoonlijkheden ter wereld. Hij speelde voor clubs zoals Manchester United, Real Madrid en LA Galaxy en vertegenwoordigde het Engelse nationale team. Naast zijn voetbalinzicht, stijl en iconische vrije trappen, heeft hij met Inter Miami FC op zakelijk gebied een gigantische klapper geslagen.

Na het veiligstellen van de franchiserechten begon Beckham samen te werken met verschillende investeerders om het team te financieren en een geschikte locatie te vinden voor het stadion. Dit was een lang en uitdagend proces, denk aan het vinden van een geschikte locatie en goedkeuringen van overheidsinstanties. Uiteindelijk lukte dit. De locatie, genaamd Miami Freedom Park, bevindt zich in de wijk Overtown in Miami.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)

Gigantische winst op MLS investeringen voor Beckham

In januari 2018 kondigde de oud voetballer officieel de oprichting van het team Inter Miami CF aan, met de intentie om in 2020 in de MLS te spelen. De naam van het team en het logo zijn gekozen om de culturele diversiteit van Miami te weerspiegelen. Inter Miami CF werd het 25e MLS-team en het eerste professionele voetbalteam in Miami sinds Miami Fusion, die in 2001 werd opgeheven.

David Beckham’s overstap naar de MLS wordt beschouwd als een van de beste zakelijke deals in de gehele sportgeschiedenis. Bedenk dit – in 2014 kocht hij Inter Miami voor $25 miljoen, en in de afgelopen vijf jaar heeft David Beckham maar liefst $255 miljoen verdiend. Bovendien hebben ze niet lang geleden de stervoetballer Lionel Messi gekocht, wat de waardering van de club naar verwachting tot bijna $1 miljard zal duwen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!