Life & Health

8x de leukste date ideeën voor de herfst en winter

date ideeen herfst winter

De koude dagen zijn in aantocht, reden genoeg om het liefdesvuur eens extra op te stoken. Dat het buiten koud, nat, en winderig is wil niet zeggen dat het onmogelijk is om leuk te daten. Het knuffelgehalte mag best wat omhoog als de temperaturen dalen. Maar hoe combineer je de winter met een leuke date? Wij hebben de 8 leukste ideeën op een rijtje gezet.

Daten in de herfst en winter

We konden al wat ideeën opdoen toen we leuke dates voor in de herfst verzonnen. In de winter is het echter ook goed vertoeven als je een beetje creatief bent. Je kunt er met je date een onvergetelijke dag van maken, en het is extra gezellig om naderhand lekker tegen elkaar aan te kruipen. Ondanks de kou kun je best wat leuke activiteiten ondernemen, neem wel je muts en handschoenen mee.

De onderstaande dates maken van de winter een warme herinnering. In het geval van een winterwandeling is het heerlijk thuiskomen en samen voor een open haard na te genieten van de gespendeerde tijd samen. Als je geen open haard hebt dan kan een verwarmingsventilator ook de nodige extra warmte creëren. Goed! Laten we even kijken naar de originele dates die we hebben gevonden voor in de wintertijd.

winter daten

1. Een winterwandeling

We benoemden de winterwandeling hierboven al. Het klinkt misschien erg cliché, maar een wandeling in het bos of park kan heel mooi zijn als Koning Winter zijn magie over het landschap neer laat dalen. Een wandeling over een gezellige kerstmarkt is ook erg leuk om te doen tijdens deze date.

2. Schaatsen

Een klassieker onder de dates in de winter. Er zijn veel leuke schaatsbanen in de openlucht te vinden tijdens de winter. De setting is vaak erg gezellig verlicht, en je kunt ervan op aan dat er een kraam te vinden is waar ze warme chocolademelk met slagroom verkopen.

winter dates schaatsen

3. Samen kerstfilms kijken

Als jullie het erover eens zijn dat de kou even buiten mag blijven dan is een filmmarathon een prima idee voor een date. Gezellig samen wat leuke romantische kerstfilms kijken, of een paar horrorfilms. Het is uiteraard toegestaan om elkaar te bekogelen met popcorn, of pizza’s.

4. Een winterbarbecue

De donkere dagen zijn er om gezellig verlicht te worden. Als je een leuke tuin hebt dan kun je deze versieren met lampjes, en daarna de tafel dekken voor een gezellige winterbarbecue. Dus doe een warme muts op, doe een sjaal om, en geniet van de gezellige warmte dat de hete kolen afgeven.

dates winter barbecue

5. Indoor muurklimmen

Als jullie beiden lekker sportief zijn dan is een actieve date ook leuk. Een indoor klimmuur is daar uitermate geschikt voor. Het is een keer wat anders dan een restaurantbezoekje, maar dat is uiteraard altijd een optie na het klimmen. Dan hebben jullie meteen een goede reden om samen te douchen.

6. Een tropisch zwembad

Als het buiten ijskoud is dan kun je de warmte opzoeken in een tropisch zwembad. Samen lekker een duik nemen of bubbelen in een jacuzzi werkt rustgevend en is een leuke optie om elkaar op een actieve manier te leren kennen, als dat nog niet het geval is. Ons land kent veel leuke zwembaden, dus pick a choice.

7. Winter Efteling

Er is niets sprookjesachtiger dan een bezoek aan de Efteling tijdens de winter. Het park wordt tijdens de winterperiode leuk versierd met extra verlichting en er worden thema shows gegeven. Dit is de ideale plek waar je samen met je date tijdens de koude dagen een leuke dag kunt beleven. De Winter Efteling start op 15 november en eindigt op 6 februari.

8. Picknicken binnenshuis

Gooi de tafels en de stoelen aan de kant, en leg een paar dekens op de grond. Als je van je woonkamer een picknick-setting maakt dan is de romantiek niet ver weg. Lekker wijntje, muziekje, een paar kaarsen en vergeet vooral de lekkere hapjes niet. Tip: laat de mobiele telefoons en de televisie even voor wat ze zijn.

winter dates picknick

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!