Sports

Daniel Ricciardo neemt stoel De Vries over: dit is wat hij nu verdient

Ricciardo neemt stoel De Vries over dit is wat hij nu verdient
Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images

He’s back on track. Raceliefhebbend Nederland is blij dat Daniel Ricciardo weer een stoeltje heeft in het F1-circus, nadat hij reserverijder was voor Red Bull. Helaas gaat het wel ten koste van onze landgenoot Nyck de Vries. Daniel Ricciardo mag in de ondermaats presterende Alpha Tauri achter het stuur kruipen en zich opmaken voor een uitdagend restant van het seizoen. De inmiddels 34-jarige Australiaan doet dat natuurlijk niet voor niets, want wat schuift dat nu eigenlijk, zo’n plaatsje in de F1?

Veel geld voor weinig meters

Hoewel zijn prestaties de afgelopen jaren te wensen overlieten, blijft Danny Ric toch een van de grootverdieners van de Formule 1. Aan het begin van het seizoen keerde hij terug bij het team waar hij zijn grootste successen in de koningsklasse van de autosport heeft laten zien, Red Bull Racing.

Gelijkstaand aan het aantal kilometers dat Ricciardo dit seizoen tot nu toe heeft gereden, was zijn deal ook een stuk meer bescheiden dan voorheen. Toch heeft de goedlachse ‘nummer 3’ niets te klagen.

Salaris van Daniel Ricciardo

Naar verluidt kreeg hij zo’n 2,1 miljoen dollar bijgeschreven van Red Bull Racing, als beloning voor zijn test- en reserverol. Hoewel dit slechts een fractie is van zijn eerdere jaarsalarissen, zoals de ongeveer 35 miljoen dollar die hij verdiende bij Renault (Alpine), is het nog steeds meer dan wat de gemiddelde F1-debutant verdient in zijn eerste seizoen. Nu promoveert Daniël weer naar een vast stoeltje en dus zal zijn salaris ook weer de lucht in schieten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Hoewel het ‘afscheidscadeau’ van McLaren niet echt als zijn salaris in 2023 kan worden beschouwd, kan Ricciardo er nog steeds behoorlijk tevreden over zijn. Hij kreeg namelijk een bedrag van 24,3 miljoen dollar als compensatie omdat hij een jaar eerder vertrok dan afgesproken, zodat het Australische talent Oscar Piastri zijn plaats kon innemen. Ricciardo hoeft hiervoor niets meer te doen dan zijn trots opzij te zetten.

Mocht je dus op je 34ste nog een flinke som geld willen verdienen? Dan zou ik dus in die kart kruipen en meters maken op de racebaan. Wellicht beginnen met een potje Mario Kart om te wennen en vervolgens de Formule 1 in!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!